Skip to content
Byvandring: »Ha' det bedre – i Helle Gotveds fodspor«

Ha' det bedre – i Helle Gotveds fodspor

Ha' det bedre – i Helle Gotveds fodspor

Hver uge satte gymnastikdronningen Helle Gotved sig foran mikrofonen til det ugentlige radioprogram »Ha’ det bedre«, og i årevis sørgede hun for at danskere fik en fornyet opmærksomhed på kroppen.

Helle Gotved er fortsat husket af mange, selvom det er 17 år siden, hun døde. Din rundviser på denne tur er Maja Lykketoft, som selv er en del af gymnastikslægten, da hendes mormor var søster til Helle. De voksede op sammen i det flotte hus på Vodroffsvej, som deres far N.H. Rasmussen lod bygge for snart 125 år siden. Maja har selv besøgt Helle flere gange, da hun boede i lejligheden ovenpå salen.

På denne vandring får du alle anekdoterne fra gymnastikfamiliens liv på Frederiksberg i Helles barndom for 100 år siden.

Vi begynder ved Gotvedinstituttet og går så via Åboulevarden til Helle Gotveds nyindviede plads forbi Skt. Marcus-kirken og retur til Vodroffsvej. Undervejs hører du om datidens ismejerier, skomagere og personligheder fra dengang. Vi ser også på den fremsynede, nøjsomme og uortodokse gymnastikfamilie med udgangspunkt i Helles egen barndomsfortællinger i bogen »Barn i gymnastikhuset«.

Foto: Aage Fredslund Andersen (1904-1976), AARHUS BILLEDER.

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture