Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online den 12. december.

Botanisk Have i København – rundvisninger og ture hos FOF København

Plantemedicin

Plantemedicin

Privat rundvisning i Botanisk Have med FOF København v. Eva Hjortshøj.

Oplev Botanisk Have på en guidet tur rundt i Danmarks største samling af sjældne planter fra hele verden. På rundvisningen kommer vi både rundt udendørs i den romantiske have samt ind i det berømte victorianske Palmehus fra 1874 inkl. Sommerfuglehuset.

På denne særrundvisning kigger vi særligt på plantemedicin og dykker ned i et udvalg af de mange planter, der dels kan anvendes medicinsk, men også for manges vedkommende er er giftige. Vi snakker om alt fra myter, sagn og hekseri til nutidens forskning.

Ruten går endvidere forbi en række af havens highlights og som noget særligt går vi også gennem havens bevaringsvæksthuse med Seidenfadens berømte orkidéer og andre sjældne plantesamlinger, som normalt ikke er tilgængelige for publikum.

Værd at vide

Varighed: 1½ time.

Mødested: Hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128).

Kørestolsbrugere kan desværre ikke deltage på rundvisningerne i Botanisk Have, da ruten går ad trapper i det fredede Palmehus og/eller på stenhøjene i haven.

Om Botanisk Have

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i 1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i 2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt Kongens Have i København. Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture