Skip to content
Kunstrundvisninger, FOF København, highlights på museer

Highlights på museer

Highlights på museer

Vi besøger seks museer, hvor vi ser de aktuelle udstillinger og eventuelt nogle af de ikoniske værker i de faste samlinger. Kunstformidler Camilla Rohde Madsen åbner døren til kunstens verden, fortæller kunstværkernes spændende historie.

Ret til ændringer forbeholdes. Vi skal ligeledes gøre opmærksom på, at Highlights på museer afvikles i alm. raskt tempo, samt at gang på trapper vil forekomme.

1. Highlights Gl. Holtegaard: FRANCISKA CLAUSEN, FERNAND LÉGER & GAN, iscenesat af Maiken Bent

Både GAN og Franciska Clausen er kendt for at være pionerer for abstrakt kunst i henholdsvis Danmark og Sverige. Begge kunstnere møder Fernand Léger i 1920’ernes Paris. Deres motiver kredser på forskellig vis om opstillinger og scener med geometriske grundformer, maskinelle genstande og mennesker i industrialiserede, konstruktivistiske opløsninger. Udstillingen bliver sat i scene af den danske billedkunstner Maiken Bent (f.1980), som vil producere et backdrop, der sætter de udstillede værker i spil med hinanden.

Mødested: Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, 2840 Holte.

2. Highlights Louisiana: Mamma Andersson

Svenske Mamma Andersson (f. 1962) står som en af sin generations væsentligste malere, og med udstillingen på Louisiana præsenteres hun for første gang i stort udtræk i Danmark.

Mødested: Louisiana, Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk.

3. Highlights Nordatlantens Brygge: Shoplifter

Udstillingen Nervescape IX er den niende version af Shoplifters stedsspecifikke værk Nervescape, der har været vist over hele verden i det seneste årti. Nervescape IX er en installation af kunstneren Hrafnhildur Arnardóttir, som går under kunstnernavnet Shoplifter. Installationen er fremstillet udelukkende af farverigt syntetisk hår, der i store organiske formationer fylder rummene fra gulv til loft.

Mødested: Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, Christianshavn, 1401 København K.

4. Highlights SMK: Efter stilheden

Mød den kampklare kunst! SMK præsenterer politisk kunst fra de seneste 100 år med hovedværker af bl.a. Hannah Ryggen, Jenny Holzer, Mona Hatoum, Käthe Kollwitz, Pia Arke, Ursula Reuter Christiansen og Tabita Rezaire. Alle kunstnere, der med medfølelse og modstand har omskabt deres sociale og politiske engagement til monumentale kunstneriske udsagn.

Mødested: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

5. Highlights Glyptoteket: Anne Marie Carl-Nielsen

Udstillingen udfolder historien om Danmarks største, men for mange ukendte, kvindelige billedhugger, hvor skulptur, proces, skitser og fortællinger fra store offentlige bestillinger, en omfattende motivkreds, massiv international succes og en bemærkelsesværdig personhistorie vises i sin helhed for første gang siden 1946.

Mødested: Glyptoteket. Dantes Plads 7, 1556 Kbh V.

6. Highlights Det Nationale Fotomuseum: Trine Søndergaard: WORKS.

Særudstillingen WORKS viser, hvordan Trine Søndergaard gennem de seneste 15 år har udforsket mulighederne for at skildre det usynlige. Et bærende tema i Søndergaards arbejde er netop synet og blikket. Hun arbejder særligt med portrættet som genre, men hendes formål er ikke at præsentere os for sandheden om et individ. Derimod stiller hun insisterende spørgsmål til, hvordan skildringen af et menneskes ydre både kan videreformidle og samtidig skjule et indre liv.

Mødested: Det Nationale Fotomuseum, Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København K.