Skip to content
Camilla Rohde Madsen viser rundt i Smykkernes By for FOF København

Rundvisning i Smykkernes by

Rundvisning i Smykkernes by

Er du interesseret i smykkekunst og design? Så kom med kunstformidler Camilla Rohde Madsen på en af de tre (eller alle tre) forskellige guidede ture i Smykkernes by 2023.

Smykkernes by består af en lang række fantastiske smykkeudstillinger rundt omkring i København. Det er tredje gang, at Kjøbenhavns Guldsmedelaug afholder Smykkernes by, og i år er det fælles tema »Forbindelser«.

Vi følger en rute rundt i byens gader og møder guldsmedene på deres værksteder, ser sølvsmedene hamre på store sølvkorpusvarer og hører, hvilke tanker smykkekunstnerne gør sig om smykkets magi.

På de guidede omvisningerne får du mulighed for at få en indgående indsigt i de udøvendes kunstneres processer, at stille spørgsmål og at komme med helt "ind i maskinrummet".

Tur 1: Gothersgade, torsdag 28. september kl. 17-18:30

Mødested: Lisbeth Holdensen Silver, Linnésgade 35, kld., 1361 København K.

Hos Lisbeth Holdensen Silver skal vi se udstillingen »GenderBender« inspireret af tidens wokeness. I Linnésgade No. 27 er det udstillingen Spot On! – en hyldest til badget som det velkendte objekt, der forbinder individet til fællesskabet – hvad enten det er en forbindelse til Atomkraft Nej Tak!, Sex Pistols, Kjøbenhavns Guldsmedelaug eller noget helt andet. Hos Mads-Adam Heindorf byder udstillingen »En Flig af Evigheden« på en særlig oplevelse med de smukkeste etiske diamanter, direkte fra den afrikanske natur, og så slutter vi af hos Karen Fly og Lene Hald med udstillingen »Rosetter«, om hvordan det traditionelle klassiske rosetsmykke ser ud, når det fortolkes af tre forskellige snørklede smykkeformgivere.

Tur 2: Indre By, fredag 29. september kl. 15-16:30

Mødested: Goldfingers, Klosterstræde 18, 1157 København K.

Hos Goldfingers skal vi se »Connecting the Dots«, som er en iscenesat udstilling med samtids smykkekunst. Smykkernes Bys overordnede tema er forbindelser, og Goldfingers refererer til temaet ved at koble tre veletablerede smykkekunstnere med tre nyuddannede. Hos Josephine Smith og Mette Saabye afprøver man med udstillingen »Minds & Matter« om fælles værker kan fungere som et materielt sprog og være en nøgle til at stå i forbindelse med hinanden som venner, kolleger og åndsbeslægtede? Therese Mørch inviterer med »More Souvenirs« til tanker om design af hverdagens genstande og deres betydning, og der stilles spørgsmål til vores grundlæggende opfattelse af smykker gennem sansning. Hos Guldsmed Kasia Gasparski er der gak og gøjl udstillingen »Karruselfies«. Vi slutter hos Caroline Wegener med udstillingen »Arkitektoniske Forbindelser«, hvor fire guldsmede og smykkekunstnere, som også er arkitektuddannede, har lavet en udstilling med omdrejningspunkt i mødet mellem arkitektur og smykkekunst.

Tur 3: Vesterbro, lørdag 30. september kl. 14.30-16

Mødested: Bukke Have – Alice Kaufmann, Oehlenschlægersgade 13, kl. th. 1663 København V.

Vi starter med udstillingen »Ophav« med værker – smykker, korpus og skulpturer af Christine Bukkehave, Alice Kaufmann og Sarah Hurtigkarl, der alle udforsker forskellige perspektiver omkring vores ophav. Hos Karina Noyons er der fokus på brochen, og de 42 udstillende kunstnere har fået dogmet, at brochens mål skal være 5 x 5 cm. Vi slutter af hos Wang og Buck på Vesterbrogade 183, hvor 50 danske guldsmede og smykkekunstnere fra hele landet er inviteret til at give deres bud på moderne charms.

Tag med FOF København på tur

RUNDVISNINGER OG TURE

Se alle aktuelle ture