Skip to content
Kunstrundvisninger hos FOF København

Ti aktuelle udstillinger

Med kunsthistoriker Alice Fanøe

Populære rundvisninger på ti af sæsonens kunstudstillinger. Entré er ikke inkluderet i prisen, men der gives grupperabat. Ret til ændringer forbeholdes.

1. Dyr i kunsten

Arken, Skovvej 100, Ishøj
Det myldrer med pels og poter på Arken. Udstillingen viser skulptur og installationer, fotografi og maleri af en lang række internationale kunstnere, der undersøger vi menneskers måde at studere, kategorisere, leve med og forbruge dyr.

2. Historien om mødre

Nivaagaard, Gl. Strandvej 2, Nivå
Moderskabets kulturhistorie er en lang og foranderlig affære. Her er fokus på moder-motivet i kunsten før 1900 – ofte skildret med et maskulint blik.

3. Paul Gauguin

Glyptoteket, Dantes Plads 7, Kbh. V
En stor udstilling af museets fine samling suppleret med værker fra udlandet, international samtidskunst og historisk materiale. En revurdering af myten om en af fransk kunsts mest ikoniske kunstnere.

4. Paul Fischer

Københavns Museum, Stormgade 18, Kbh. V
Den første særudstilling på arvtageren til Bymuseet. Paul Fischer er kendt og elsket for sine skildringer af livet i København i de gode gamle dage.

5.Vilhelm Hammershøi

Hirschsprungs Samling, Stockholmsgade 20, Kbh. Ø
Udstillingstitlen er »Fremkaldelser«. Der stilles skarpt på kunstnerens interesse for fotografiet, der blev af afgørende betydning for udviklingen af hans maleri.

6. Anna Ancher

SMK, Sølvgade 48-50, Kbh. K
Anna Ancher vender tilbage til Statens Museum for Kunst. Her kommer vi helt tæt på kunstneren og hendes eksperimenterende værker. Vi får indblik i, hvordan hun fornyede dansk malerkunst.

7. Marstrand

Nivaagaard, Gl. Strandvej 2, Nivå
Wilhelm Marstrand var et enestående og sprudlende guldaldertalent, som i sit maleri boltrede sig inden for flere forskellige genrer – portrættet, teatret, Italiensrejserne og folkelivsskildringerne.

8. Kirchner og Nolde

Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, Kbh. K
Ernst Ludwig Kirchner og Emil Nolde står som to fyrtårne inden for den moderne billedkunst. Deres billedsprog er ekspressionistisk, baseret på heftige farver og voldsomme penselstrøg.

9. Vilhelm Bjerke Petersen

Øregaard Museum, Ørehøj Allé 2, Hellerup
Bjerke Petersen er især kendt for sit surrealistiske maleri. Han var uddannet i Danmark, og som den eneste dansker på Bauhaus blev han undervist af Kandinsky og Klee.

10. Gamle billeder i nye rammer

Ordrupgaard, Vilvordevej 110, Charlottenlund 
Museet i Charlottenlund genåbner efter opførelsen af en ny underjordisk tilbygning, Himmelhaven. Udvidelsen giver for første gang mulighed for at vise museets pragtfulde samling i sin helhed.