Alle forårets hold bliver lagt online 12. december. Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi givet dig besked om gentilmelding.
Alle forårets hold bliver lagt online 12. december. Hvis du har gået på et hold i efteråret, som fortsætter til foråret, har vi givet dig besked om gentilmelding.
Oplev et produktionslandbrug helt tæt på, når vi besøger Freerslev Kotel og hører den gode fortælling om landbrug.
Erik og Inge har drevet landbruget siden 1983 og har være med på den store forandringsrejse, som landbruget har gennemgået de forløbne 40 år. De er begge aktive i hele landbrugsdriften, der inkluderer 300 ha planteavl, 300 stk. kødkvæg (tidligere samme antal malkekøer), gårdbutik, besøgsvirksomhed og skoleundervisning.
Du hører om, hvad der foregår på et produktionslandbrug i dag. Du ser hvordan kødet bliver produceret, hører om forskellen på kødkvæg og malkekvæg og oplever, hvordan man passer så mange dyr. Dyrkningen af markerne er en krævende proces, som involverer mange arbejdsgange. Det hører du også om.
Ved besøget hilser vi på dyrene og går ind i staldene, hvor du kan komme tæt på køerne, kalvene og tyrene, og vi har foder klar, så du også kan være med til at fodre dyrene. Vi ser til dyrene ude på markerne og hilsner på alle de kælne katte, kaninerne og hønsene, der går forskellige steder på gården.
På gårdbesøget får vi talt om dyrevelfærd, økologi, biologisk balance og bæredygtighed. En vigtig dialog, der forhåbentlig medvirker til, at du går fra besøget med en bedre forståelse af landbruget og fødevareproduktionen.
Vi runder besøget af med frokost på gården; en grillet burger i hjemmebagt bolle, burger af eget kød og forskelligt tilbehør. Herefter kaffe og kage.
Besøget inkluderer rundvisning, en grillet burger, kaffe (eller juicebrik) og hjemmebagt kage. Øvrige drikkevarer bestilles og betales direkte til gården på dagen.
Foto: Freerslev Kotel.