Kom med på en sanketur efter vilde, spiselige rødder i påsken. Vinteren er et frodigt mekka af lækker mad! Det kræver bare et lille spadestik på 5-30 cm.
Der er mange forskellige spiselige rødder som f.eks. peberrod, vild gulerod, vild pastinak, tormentil, burrerod, angelik, kvan, lundgylden, kørvel, feber-nellikerod, cikorie, og mælkebøtterod.
Men at finde frem til dem – uden for sommerperioden – er en særlig sankekunst. For urternes pragt af blade og blomster er borte, og de skal ofte identificeres på små spirer eller nøgne stængler.
Vi undersøger lysåbne landskaber, for det er her de fleste urter findes. Her skal vi lære at skelne mellem første- og andet-års-urter, og hvordan man bestemmer dem på deres spirer og nøgne stængler.
Vi graver nogle op, og vi hører om hvordan de kan bruges kulinarisk, bl.a. i det nordiske og japanske køkken. I får lidt rødder med hjem samt et lille hæfte, der guider til sankning og madlavning med vilde rødder.