Kom med på en sanketur efter vilde, spiselige rødder i påsken. Vinteren er et frodigt mekka af lækker mad! Det kræver bare et lille spadestik på 5-30 cm.
Der er mange forskellige spiselige rødder som f.eks. peberrod, vild gulerod, vild pastinak, tormentil, burrerod, angelik, kvan, lundgylden, kørvel, feber-nellikerod, cikorie, og mælkebøtterod.
![]()
Men at finde frem til dem – uden for sommerperioden – er en særlig sankekunst. For urternes pragt af blade og blomster er borte, og de skal ofte identificeres på små spirer eller nøgne stængler.
![]()
Vi undersøger lysåbne landskaber, for det er her de fleste urter findes. Her skal vi lære at skelne mellem første- og andet-års-urter, og hvordan man bestemmer dem på deres spirer og nøgne stængler.
Vi graver nogle op, og vi hører om hvordan de kan bruges kulinarisk, bl.a. i det nordiske og japanske køkken. I får lidt rødder med hjem samt et lille hæfte, der guider til sankning og madlavning med vilde rødder.
![]()