Skip to content
Senior dans og rytmisk bevægelse hos FOF Køge Bugt

Dans og livsglæde for dig med kroniske smerter

På dette særlige dansekursus inviteres du ind i et frirum, hvor du bliver guidet i blide, rolige bevægelser til musik. Du kommer nænsomt i kontakt med kroppen og udforsker dine egne bevægelser.

Vi træner kroppens sanselighed og du får fokus på at vække glæden og på at udvikle fleksibilitet, balance, gang og koordinering. Gennem dansen giver vi også mulighed for at din krop kan udtrykke sig og fortælle historier, der forbinder det mentale med det fysiske. Vi undersøger, om det er muligt at bevæge os med smerten som en slags dansepartner. Noget der måske kan udvikle sig til et ligeværdigt samarbejde, frem for en kamp om, hvem der bestemmer over kroppen. Alt sammen i et trygt forum uden forventninger og krav.

Værd at vide
Der kræves ingen forkundskaber eller erfaring med dans/bevægelse og alle danse giver plads til det bevægelsesomfang og tempo, som din krop er parat til på dagen.

Du kan også deltage selvom du fx er dårligt gående, bruger rollator eller kørestol.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 10.09.2024 16:00-17:30 Stenløse Kulturhus Mette Ørbæk
2 Tirsdag 17.09.2024 16:00-17:30 Stenløse Kulturhus Mette Ørbæk
3 Tirsdag 24.09.2024 16:00-17:30 Stenløse Kulturhus Mette Ørbæk
Se alle Se færre
Mette Ørbæk, underviser i dans og bevægelse for dig med kroniske smerter
Underviser

Mette Ørbæk

Uddannelse:
Mette er certificeret dansebevægelsesterapeut, krop psykoterapeut, MPF og underviser. Hun har en 20-årig baggrund med arbejdet med mennesker og har de sidste 12 år arbejdet terapeutisk med dans og bevægelse.

Undervisererfaring:
Mette har mange års erfaring med at lede danse- og bevægelses workshops for forskellige grupper, herunder mennesker med Parkinsons og Gigt. Hendes virksomhed hedder "Sans for Bevægelse", og hun er medejer af "Institute of Dance Movement Therapy", DK, hvor hun uddanner danse- og bevægelsesterapeuter
 
Andre faglige kvalifikationer:
Mette tager udgangspunkt i sin egen smerte historie. "Jeg har selv kroniske smerter, forårsaget af spændinger, der skyldes traumer opstået gennem livet. Mine smerter er ikke fuldkommen væk, men jeg har gode pauser fra dem, og når de er der, har jeg nu metoder fra dansen, der hjælper til at mindske spændingerne og dermed smerterne".

Læs mere om Mette her.