Skip to content
Foredragsrække med Frederik Lindskov om dansk kultur i FOF Nordsjælland

Kultur til tiden

Kultur til tiden

Frederik Lindskov er cand.mag. i filosofi og kunsthistorie og billedkunstner. Han tager i denne foredragsrække aktuel kunst, kultur og byudvikling under behandling.

Du kan købe Frederik Lindskovs foredrag samlet i denne foredragsrække eller enkeltvis her.

 1. LOUISIANA – FORENSIC ARCHITECTURE (20.5.22 - 23.10.22)
  Den radikale forskningsenhed Forensic Architecture opererer i krydsfeltet mellem arkitektur, journalistisk, jura, datalogi og menneskerettigheder med det formål at afdække, kortlægge og vidne om konflikter og forbrydelser rundt om i verden. Udstillingen er uhyre aktuel og peger samtidig på den vigtige rolle fremtidens museer kan spille i formidlingen af overlappet mellem kunst, politik og samfund.

 2. CISTERNERNE – 10 års enestående udstillinger
  I år kan man opleve den japanske kunstner Chiharu Shiota i Cisternerne. Et enestående drømmelandskab af tråde og roternede kjoler i det dybe mørke. Cisternerne har de sidste 10 år dannet ramme omkring nogle af de bedste udstillinger her til lands, og det er derfor på tide med et gensyn med alle årene – bl.a. Christian Lemmerz, Ingvar Cronhammar, Jeppe Hein, Eva Koch og Hiroshi Sambuichi.

 3. ARKEN – LEONORA CARRINGTON – maleri som alkymi og heksekraft
  Kom helt tæt på en af surrealismens nøgleskikkelser, når dørene til den første store retrospektive udstilling i Danmark om Leonora Carringtons magiske univers slås op. Leonora Carringtons lader os kigge ind i okkulte underverdener og ud i det kosmiske verdensrum. I et enestående visuelt og poetisk formsprog tematiseres menneskets krop, psykologi og spiritualitet. Med inspiration i alkymi og heksekraft udtrykte hun sig i et væld af forskellige medier som maleri, skulptur, tegning og billedtæpper.

 4. LOUISIANA – TYSKLAND 1920'ERNE – NEUE SACHLICHKEIT (14.10.22 - 19.2.23)
  Louisianas store efterårsudstilling er skabt i samarbejde med Centre Pompidou og fylder hele museets Sydfløj. Igennem et væld af kunstneriske medier blændes op for et Tyskland i de turbulente år mellem de to store krige. Politisk uro og lurende nazisme går hånd i hånd med en stærk frihedskultur og talrige kunstneriske nybrud.

 5. MEGAPROJEKTER i København – større men også bedre?
  Fra Ørestad, Nord- og Sydhavn til Lynetteholm og Avedøre Holme. Ørestadens grundlæggelse i 90’erne blev startskuddet til en sand lavine af megaprojekter i og omkring København. Anden halvdel af det 20. århundrede havde efterladt en hovedstad fuld af forladte industrigrunde, og ved ØKs Sojakagefabrik, på Carlsberg, i Frihavnen, ved B&W på Refshaleøen, på Holmen og i Sydhavnen var der ikke tale om små lommer i byrummet, men derimod om områder så store som bydele. Den nyeste udvikling går endnu længere, idet København nu er i færd med at vokse ud på store kunstigt anlagte øer i Øresund. Vi tager ved dette foredrag temperaturen på bl.a. Lynetteholm og Avedøre Holme, der er så store projekter, at de helt vil redefinere København som hovedstad.

 6. JOKER – vi vælger den bedste udstilling i foråret 2023.