Skip to content
Foredragsrække om Frankrig med FOF Nordsjælland

Mit Frankrig - Skatte i Vaucluse

Mit Frankrig - Skatte i Vaucluse

Foredrag på let forståeligt fransk.

Vaucluse er et fransk departement i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur. Den maksimale højde er 1.912 meter på Mont Ventoux. Dens indbyggere kaldes Vauclusiens. I Avignon, Vaucluses hovedby, er Palais des Papes udgangspunkt for at gå på opdagelse i denne storslåede region i Provence. 

  1. Den berømte Pont d'Avignon, som blev ødelagt og genopbygget flere gange var næsten en kilometer lang i middelalderen. Det var den eneste flodovergang mellem Lyon og Middelhavet, og den gav paven og det pavelige hof adgang til byen Avignon. Denne bro er et af Vaucluses vidundere. I det 14. århundrede boede ni paver i Palais des Papes. Avignon blev det nye Rom. Inde i paladset skabte store kunstnere, hvoraf nogle kom fra Italien, mesterværker i Saint-Martial-kapellet. En anden arv er de prestigefyldte vinmarker i Châteauneuf-du-pape. Deres vine er blevet udnyttet siden middelalderen og eksporteres til hele verden.

  2. Vi oplever Orange og dets gamle teater, hvor arkæologer stadig kan afdække nye skatte og hemmeligheder den dag i dag. Mont Ventoux i Vaucluse-bjergene er også en spektakulær vildmarksskat. Det er en vidunderlig beskyttet naturarv, fuld af historie og traditioner og et paradis for sportsfolk og naturelskere.

  3. Mellem lavendelmarker og okkergruber krydser vi Luberon-naturparken, og i Sénanque-klosteret vil vi opleve cisterciensermunkenes dagligdag. Vi slutter af med et besøg i landsbyen Lourmarin, som Albert Camus valgte som sit sidste hjem.