Skip to content
Økonomi og aktiekurser i FOF Nordsjælland

Fra opsparing til nedsparing

Fra opsparing til nedsparing

Desiree Ballegaard
Sådan tilrettelægger du din pensionist tilværelse - fra opsparing til nedsparing som pensionist.

Når man går fra at have sparet op hele eller størstedelen af sit arbejdsliv til pludselig at skulle ‘nedspare’, altså bruge af sine penge, stiller det en del krav til både planlægning, formue og sine prioriteringer, herunden rækkefølgen af hvad man bruger først. De fleste begynder for alvor at tænke på deres pension og dermed kigge på deres pensionsopsparing, når tidshorisonten for pensionering nærmere sig, hvilket kan være noget af en gyser for mange, hvis man ønsker at rette op og hjælpe sig selv til en økonomisk ønskværdig pensionstilværelse, alt efter ens økonomi. 

Lær hvordan du planlægger og prioriterer din formue og muligheder således, at du får mest muligt ud af dine penge og økonomi som pensionist samt optimere din økonomi, når du skal til at nedspare. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilken ‘spand’ man tager pengene fra, når der skal optimeres og prioriteres. Din prioritering, produkter og formue har nemlig stor betydning for, hvor meget man har at leve for og om hvad der findes af muligheder for tillæg og støtte.

Om
Desirée Ballegaard er stifter og direktør af virksomheden Boovot, som tilbyder finansiel rådgivning. Desirée er uddannet cand. merc.aud. og har en baggrund fra den finansielle sektor og som revisor.