Skip to content
Eigil Kaas

Eigil Kaas

Eigil Kaas

Professor Eigil Kaas fra Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet fortæller om Jordens klima igennem millioner af år og beskriver de fysiske processer (herunder det globale CO2-kredsløb), der medfører den nuværende forøgelse af CO2 i atmosfæren.

Hvorledes er det muligt for os mennesker at påvirke en så kæmpestor mekanisme som planeten Jorden? Selv om udslippene af CO2 er stagneret de sidste par år, vokser atmosfærens CO2-koncentration fortsat. Hvorfor?

I foredraget vil Eigil Kaas også påvise, hvor klimaskeptikerne tager fejl. Endelig vil Eigil Kaas besvare det kardinale spørgsmål: Vil Jorden “gå under”, hvis vi mennesker ikke når at holde temperaturstigningen under 2 grader? Hvilket fremtidsbillede ser vi mennesker ind i, hvis der ikke sker en markant reduktion i udledningen af CO2?

Inden sin tiltrædelse som professor ved Københavns Universitet i 2006 arbejdede Eigil Kaas som forskningsleder ved Danmarks Meteorologiske Institut. Eigil Kaas er en af Danmarks førende eksperter inden for klimamodeller, som anvendes til vejrprognoser og klimasimuleringer.