Skip to content
Foredrag med Kristian Leth hos FOF Nordsjælland 2023

Kristian Leth: En vej ud af tågen - en tid til mirakler

Kristian Leth: En vej ud af tågen - en tid til mirakler

Mød forfatter og musiker Kristian Leth, som efter den anmelderroste bestseller En vej ud af tågen (2022) er udkommet med endnu et erindringsværk. En tid med mirakler (2022) er en samlet bog- og albumudgivelse, der kredser om ensomhed, kærlighed, længsel og begær og som skildrer den ensomhed, der har fulgt Kristian Leth hele livet.

Du kommer denne aften helt tæt på Kristian Leth, der vil fortælle om begge sine værker.

En vej ud af tågen (2022) er Kristian Leths forsøg på at huske det glemte. Det er en fortælling om faderskabet, et opgør med ”rødvinsgenerationen” og hans egen far, den kendte digter Jørgen Leth. Det handler om at tage retten til sin egen fortælling. Oplev et hudløst ærligt foredrag med refleksioner over barndomserindringer, livet og forældrerollen.

Kristeligt Dagblad kaldte bogen ”en fuldtræffer af et generationsportræt om konsekvenserne af den fraværende faderfigur”, mens Berlingske beskrev den som ”poetisk prosa på et højt plan” og Weekendavisen ganske enkelt som ”stor erindringskunst”.

En tid med mirakler akkompagneres af et musikalbum med samme titel. Begge udkom september 2022, og udgør samtidig anden del af det, der bliver Kristian Leths erindringstrilogi.

En dagbog fyldt med fragmenter og drømme, fortællinger og undren og en spirende fejring af livet, som det findes igen efter mange års sorg: ”Den første bog handlede om forholdet mellem fædre og sønner – og om min egen rolle som begge slags. Dén bog var meget singulær og personlig, næsten privat. På en måde var den snæver. I modsætning hertil rækker En tid med mirakler ud i verden. Den favner større, og den fokuserer på det at være mand og elskende”, fortæller Kristian Leth.