Skip to content
Foredrag med Albert Sneppen

Når stjerner kolliderer

Når stjerner kolliderer

Kom med til et spændende foredrag med Alfred Sneppen, hvor vi kigger på en finurlig kosmisk eksplosion, der kom fra to stjerners kollision i en fjern galakse. I dagene efter sammenstødet lyste sammenstødet op med intensiteten af en milliard sole, skabte de tungeste grundstoffer i den periodiske tabel og fødte et lille-bitte sort hul. Alfred Sneppen belyser hans nye forskning om hvordan dette kosmiske trafikuheld har set ud - som en perfekt rund ildkugle der spreder sig fra kollisionens midtpunkt. Vi vil se, hvordan eksplosionens form kan lære os dannelsen af de tungeste grundstoffer, samt potentielt afsløre hele universets alder!

Om Albert Sneppen
Ph.d. stipendiat ved Niels Bohr Instituttet, Cosmic Dawn Center. 24-årige Albert Sneppen er allerede et landskendt forskernavn. Sammen med et hold forskere har han offentliggjort forskningsresultater, har været omtalt i The Washington Post, The Guardian, The Economist og The Independent. Resultaterne gør op med den hidtidige forståelse af stjerner i andre galakser.

I pausen er det muligt at købe et glas vin/vand.

Vært: Asger Høeg, tidl. direktør på Experimentarium.

Vi har foredrag og debatarrangementer i kommunerne Gentofte, Furesø, Allerød, Hillerød, Hørsholm, Fredensborg, Helsingør, Gribskov og Halsnæs.

Se vores andre foredrag og debatarrangementer her