Skip to content
Foredrag-Laila-Torsheim

Guide til den kvindelige cyklus

Guide til den kvindelige cyklus

Det cykliske og kraftfulde kvindelige

- Laila Tórsheim.

De fleste kvinder kender til at have det forskelligt i løbet af den månedlige menstruationscyklus – men de færreste oplever det som en fordel. Men cyklussen behøver ikke en hæmsko, hvis vi blot forstå dens signaler. 

I en verden, der i høj grad hylder det lineære mødes vi denne aften for at udforske fordelene ved at træde ind i det cykliske, kropslige og kraftfulde kvindelige. Og konturerne til et nyt paradigme om kvinders sundhed og psyke udvikling tegnes op. 
Du får indsigt i de fysiske og psykologiske aspekter af menstruationscyklussen og hvordan den kan berige dit liv, dit arbejde, din sundhed og dine relationer - herunder relationen til dig selv.

På et fysisk plan er cyklussen kategoriseret som det femte vitale sundhedsparameter af American College of Obstetricians & Gynocologists, og dermed anerkendt som indikator for en kvindes sundhed. 

Gener og ubehag er således ikke noget vi bare skal lære at leve med. Det er signaler vi skal lytte til. Igennem foredraget får du indsigt i, hvad din krop fortæller dig, hvis der er udfordringer i forbindelse med din cyklus samt veje til at støtte den kærligt i balance.  

I gennemsnit bløder kvinder i alt i cirka seks år gennem livet, ligesom vi er cirka seks år i den præmenstruelle fase. Det er ikke meningen, at vi skal stigmatisere kvinder og piger som ”humørsyge” eller mindre attraktive i de godt 12 år. Ej heller skal vi købe ind på fortællingen om, at vi skal have det mindre godt her – tværtimod skylder vi os selv og generationerne efter os at forstå signaler og fordele fra alle cyklussens faser. 

Foredraget er både til dig der har en cyklus eller gerne vil have en, til dig der bruger hormonel prævention eller ingen prævention, til dig i overgangsalderen og til dig der arbejder med piger og kvinder med en cyklus. 

Læs interview med Laila Tórsheim i Rudolph Care Journal

Om Laila Tórsheim: 
Laila Tórsheim er cand.mag i psykologi, psykoterapeut, yogalærer og Menstrual Health Facilitator. Hun er forfatter til bestselleren "Dit hemmelige våben - en guide til din kvindelige cyklus" og har i 15 år ledet en videreuddannelse i Womens Yoga & Health, hvor hun underviser faggrupper som psykologer, jordemødre, yogalærere og sundhedsplejerske i de fysiske og psykologiske aspekter af menstruationscyklussen, overgangsalder samt kvindelig fysiologi og anatomi. 

Hun har mere end tyve års erfaring som yoga- og meditationslærer med speciale i yoga for kvinder og en række somatiske efteruddannelser. Med udgangspunkt i egne erfaringer og videreuddannelse i USA og England har hun herhjemme været pioner i formidlingen af de psykologiske aspekter af cyklus og overgangsalder samt af yoga og træning tilpasset kvindekroppen.