Skip to content
Vandretur med litteratur og natur i Krogerup med FOF Nordsjælland

Krogerups jord - Vandretur med litteratur og natur

Krogerups jord - Vandretur med litteratur og natur

Snør vandreskoene og fold alle sanserne ud! Vi skal ud i naturen og ind i litteraturen. 

Vi går fra Krogerup Højskole forbi avlsgårdens marker gennem skov og ud hvor landskabet åbner sig imod kysten.

Undervejs forandres jorden vi går på fra fed muld, over forårsspæd skovbund, til Babyloneskovens langdysser med havudsigt – og vi vil undervejs blive oplyst, underholdt og måske endda rørt over passager fra litteraturen om alt lige fra bondens fede muld, over landskaberne under jorden, til dyrelivet under vores fødder. Og selvom det er jorden, der er dagens omdrejningspunkt kan det sagtens være, at vi møder den sorte ravn, der holder til i Krogerupskovene – og hører lærkens forårstrille ude over de åbne marker. 

Efter turen er der mulighed for at drikke kaffe eller spise frokost i Aarstiderne Avlsgårds hyggelige café, der ligger ud til marker og skolehaver lige ved siden af Krogerup højskole, hvor vi starter og slutter turen.

Mødested: Foran Aarstidernes store, gule trælade (lige overfor den populære halmballelabyrint). 

Praktisk info: 

Vi vandrer både i natur og kulturlandskaber, og hver vandretur begynder og ender cirka samme sted – altid i gåafstand fra en station og offentlig p-plads og altid nær en hyggelig café, hvor der er mulighed for at sætte sig ind og få en kop kaffe eller lidt frokost efterfølgende. 

Turene aflyses ikke ved dårligt vejr – bare klæd dig på efter vejret. Vi går hver gang 4-5 km i middel tempo. Turen varer i alt 1,5-2 timer.

Foredraget kan købes alene eller som del af foredragspakken "Vandretur med litteratur og natur". Læs mere om foredragsrækken her.