Skip to content
Fødselsforberedelse for FOF

Fødselsforberedelse

Fødselsforberedelse

Føl jer helt trygge ved at gå fødslen i møde og tage imod jeres barn.

Gennem latter, øvelser, film og dialog med partner og de andre deltagere på kurset, vil I føle jer parate til mødet med fødslen og mødet med jeres lille barn.

Bekymring og angst for fødslen reduceres
I kommer til at føle jer trygge og glæde jer til fødslen
Praktisk erfaring og viden I kan bruge under fødslen

I lærer om, hvad der sker under fødslen, og hvordan den fødende bedst støttes. At dele forventninger, frygt og håb kan hjælpe med at reducere eventuel angst.

Fødselsforberedelse handler også om at have viden om de forskellige tilbud i løbet af en graviditet og fødsel og træffe informerede beslutninger. Dette kan indebære at udarbejde en fødselsplan, der beskriver præferencer og ønsker for fødslen.

Ved aktivt at deltage i fødselsforberedelse kan jeres selvtillid øges, og I vil føle jer bedre forberedt på den kommende fødsel. Det kan bidrage til at skabe en positiv oplevelse og fremme en sund start for både mor og barn.

Forskning har vist, at forberedelse til fødslen blandt andet reducerer risikoen for igangsættelse, mindsker behovet for medicinsk smertelindring og risikoen for kejsersnit. Der ses også flere kvinder, der er i aktiv fødsel, når de ankommer til fødeafdelingen.

I vil få konkrete redskaber og viden, der forbereder jer på at håndtere smerten og udfordringerne under fødslen. I vil opnå masser af praktisk erfaring, som I kan anvende undervejs.

Mette-Marie har været jordemoder siden 2003 og har bistået ved mere end 1000 fødsler, og hendes erfaring er, at kvinder og par, der har forberedt sig til fødslen, går ind i processen med styrke og begejstring, fulde af forventning. Glæd dig til at føde.
 

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på kontakt.nordsjaelland@fof.dk eller tlf. 3963 7010.