Skip to content
Gå på strikkekursus for begyndere i FOF Nordsjælland

Begynderstrik

Begynderstrik

Et kursus for dig, der er ny inden for strikkefaget eller for dig, der engang kunne strikke, men skal have hjælp til at finde teknikkerne frem igen. Du skal kunne slå masker op, strikke ret og vrang og kunne lukke af for at være med på dette hold. Hvis du er usikker på din kunnen, så tag eventuelt den korte workshop “Lær at

strikke på en søndag” inden holdopstart.

Den første gang, vi mødes, skal vi i gang med at strikke en hue i dobbeltrib. Det gør vi for at træne evnen til at kende forskel på ret og vrang, øve at strikke med rundpinde og strømpepinde og for at lære to forskellige slags indtagninger.

Du skal derfor inden kurset anskaffe dig en rundpind med en tykkelse på 6 mm og som er 40 cm fra spids til spids. Du skal også tage en tur i Søstrene Grene efter 2 nøgler "WOOLBLEND" i en farve, som du kan lide til din hue. Vær opmærksom på, at der er forskellige woolblends i Søstrene Grene, og at du skal finde den, som består af 70% uld og 30% bambus. På banderolen skal du også kunne finde indskriften "50 g = 125 m".

Vi kommer til at arbejde med strikkeprøver, glatstrik, kantmasker, udtagninger, beregning, omregning og tage de første skridt til at kunne læse en opskrift.