Skip to content
Kunsthistorisk kursus om islamisk kunst hos FOF Nordsjælland

Islamisk kunst

På dette kursus skal vi dykke ned i den islamiske kunst og se på, hvad der er karakteristisk for den og hvor den har gjort sig gældende.

Vi skal kigge på smukke genstande, kalligrafi og kunst og høre fantastiske historie. Kurset inkluderer desuden et besøg på Davids Samling og omvisning i museets islamiske samling.

Janne Malmros har studeret persisk, boet og arbejdet med kunst og kunsthåndværk i Afghanistan. Hun er desuden tilknyttet Davids Samling. 

Foto: © Davids Samling / Islamisk samling, Ghaznaviderne, Ghuriderne og Seljukkerne / Pernille Klemp

Information

  • Dato 28.10.2022-25.11.2022
  • Adresse Byens Hus
    Hellerupvej 22-26
    2900 Hellerup
  • Bemærkninger Medbring: akvarelpapir, en rimelig kvalitetsakvarelmaling, viskelæder, pen samt pensler og blyanter. Underviser medbringer andet materiale, som afregnes efter forbrug.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 28.10.2022 09:30-12:15 Byens Hus Janne Kjeldahl Malmros
2 Fredag 04.11.2022 09:30-12:15 Byens Hus Janne Kjeldahl Malmros
3 Fredag 11.11.2022 09:30-12:15 Byens Hus Janne Kjeldahl Malmros
Se alle Se færre
Underviser

Janne Kjeldahl Malmros

Janne Malmros har arbejdet med formidling, billedkunst, botaniske illustration og blomster i flere år. Hun har bl.a. undervist på museer, i Londons botaniske have, samt på skoler, aftenskoler og ungdomsuddannelser m.m. i både Danmark og udlandet, hvor hun har boet og arbejdet i mange år, bl.a. i England og Afghanistan.

Janne er nærværende og drevet af nysgerrighed og videbegærlig. Hun brænder for kunsten og det den kan, og for at gøre den vedkommende for alle.

Hun udstiller internationalt og er uddannet i kunst fra Slade School of Fine Art (MFA) og St. Martins (BA) i London. Hun har desuden studeret projektledelse og har en bachelor i Mellemøststudier med persisk fra Københavns Universitet.