Skip to content
Lær at lave persisk mad på madlavningskursus i FOF Nordsjælland

Mine persiske livretter - jul

Mine persiske livretter - jul

Savner du alternativer til den traditionelle julemad, og er du nysgerrig på, hvordan du kan sammensætte et spændende måltid med balance i krydderierne?

En persisk middag kan virke overdådig, nærmest malerisk, med sine farverige risretter, grillet lam, gryderetter, dips, salater og søde sager. Kunsten ved det persiske køkken er, at man stadigvæk skal kunne smage råvarerne, at maden ikke bliver overkrydret eller for stærkt. Persisk mad er nemlig ikke stærk. Derudover er det et super sundt køkken!

På dette spændende kursus kommer vi omkring nogle af de mest populære mazzeh (små retter), den magiske safran fra Iran med sin solgule farve og persisk rosenvand, som hyppigt bliver brugt i de delikate desserter. Vi vil også løfte sløret for hemmelighederne bag den perfekte polo, som er persisk dampet ris med sprøde rischips!

Underviser Mehran Zandian deler ud af sin viden og passion for det persiske køkken med udgangspunkt i sin kogebog Mine Persiske Livretter.

Du lærer bl.a. at lave:

  • Vi tilbereder den dejlige gryderet, khoreshte fesenjoon, persisk and med granatæble og valnøddesauce. En god alternativ til juleanden!
  • Dampet juvelris med rosiner, berberisbær, nødder, kandiseret appelsin, rosenvand og safran.
  • Vi tager en tur op i det grønne bjerg ved det Kaspiske hav og laver egens mest populære ret, zeytoon parvardeh.
  • Persisk marcipan konfekt med rosenvand og pistacie.
  • Vi smager på populære persiske pickles, såsom sprøde saltede babyagurker, syltede vilde skalotteløg og eddikesyltede hvidløg.

Medbring: Drikkevarer, viskestykker, karklude, en god kokkekniv og opbevaringsbokse med låg til retter der er gode at gemme.

Råvarer er inkluderet i prisen, og vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer.