Skip to content
Bælgfruger og bønner og linser

Rundt om bælgfrugterne

De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100 g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk. 

På dette hold skal vi rundt om bælgfrugterne på tre aftener, hvor hver aften er dedikeret til hhv. bønner, linser og ærter. Vi skal lave alverdens retter af bælgfrugter, såsom gryderetter, pastaretter, brød, dips, snacks, desserter og meget mere.

  • Bønner
    Kan du variere en hel buffet med kidney-, lima-, cannellini- og edamamebønner samt sorte og hvide bønner? Du får inspiration til hvordan hele måltider kan sammensættes, når vi laver forskellige retter som gryderetter, spreads og kager.
  • Linser
    Kender du til puy-, beluga-, grønne og røde linser? På dette kursus lærer du de forskellige linser at kende, når vi skal lave en hel buffet bestående af bl.a. grøntsagsfrikadeller, brød og desserter.
  • Ærter
    Mød den klassiske grønne frostært, gule og grønne flæk ærter, kikærter og Ingrid ærter, når vi samler en buffet af bl.a. supper, salater og snacks. Få viden og inspiration til at inddrage flere ærter i din mad.

Husk gerne forklæde, en bøtte eller to til evt. rester. Prisen er inkl. 100 kr. i råvarer.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 14.05.2024 17:00-20:30 Ordrup Skole Liv Teilmann
2 Tirsdag 21.05.2024 17:00-20:30 Ordrup Skole Liv Teilmann
3 Tirsdag 28.05.2024 17:00-20:30 Ordrup Skole Liv Teilmann
Underviser

Liv Teilmann

Uddannelse:
Liv Teilmann har en professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Andre faglige kvalifikationer: Liv brænder for sundhedsfremmende undervisning, er kreativ og opdateret på nye madtrends. Hun finder glæde i at tilrettelægge forløb og at undervise forskellige målgrupper. På Livs hold indtænker hun – foruden kompetencer i madlavning – altid sundhed, ny læring og fællesskab. Hvis du har spørgsmål til det faglige indhold, er du velkommen til at kontakte Liv på mail: livteilmann@gmail.com.

Liv Teilmann har desuden arbejdet med:

Opskriftsudvikling
Madterapi (terapi ved forstyrret spisning)
Vanecoaching ved vægttab
Rygestopkonsulent i Københavns kommune
Undervisningserfaring: Jeg har undervist på aftenskolen siden 2018.