Skip to content
Gå på kursus i meditation og mindfulness hos FOF Nordsjælland

Meditation

Meditation

På kurset bliver du indført i de traditionelle asiatiske meditationssystemer: ’Det store og det lille himmelske kredsløb’. Det er grundlæggende klassiske, stillesiddende øvelser, der har til formål at opbygge udøverens interne sensoriske evner til at lytte (mærke) ind i kroppen og derved åbne for et subtilt, men uendeligt internt univers. 

Udfører man øvelserne korrekt og regelmæssigt kan de meditative øvelser afhjælpe en række syndromer relateret til stress og psykisk ubalance, nervøsitet, angst, søvnbesvær mm. På sigt kan øvelserne også dæmme op for fysiologiske problemer, der relaterer sig til kredsløb, stofskifte og respiration.  De interne, meditative øvelser har traditionelt indgået som supplement til den mere fysiske træning, indenfor både taiji quan, qi gong og yoga. 

”Meditation” er den vestlige oversættelse af en række, oftest statiske, øvelser, der traditionelt anvendes til at træne kroppens interne sensoriske evner igennem den bevidste, ’nedlukning’ af den overfladiske bevidsthedsstrøm for derved at kunne tilgå en dybere bevidsthedstilstand. Processen er lig den tilstand vi bevæger os igennem inden vi falder i søvn.