Skip to content
Skånsom træning med osteoporose hos FOF Nordsjælland

Osteoporosetræning

Skånsom træning med osteoporose i FOF Nordsjælland – styrk dit skelet, dine muskler og ledbånd

Har du osteoporose (knogleskørhed) eller osteopeni (let knogleafkalkning), og vil du gerne styrke dit skelet, dine muskler og ledbånd? Motion er en af de vigtigste metoder til mindskning af knogletab. FOF Nordsjælland tilbyder skånsom træning for dig med osteoporose, hvor du kan træne i trygge rammer med målrettede øvelser.

Osteoporosetræning har fokus på at styrke muskulaturen og ryggen, så risikoen for brud mindskes, og vi laver balanceøvelser og afspænding, som kan hjælpe til at forebygge fald i perioder med svimmelhed. Træningen er tilpasset din formåen, og du opnår øget kropsbevidsthed og sikkerhed i dine bevægelser. 

Knogleskørhed er én af de otte folkesygdomme, der rammer både kvinder og mænd. Sundhedsstyrelsen vurderer, at op mod 650.000 danskere har knogleskørhed. Heraf er ca. 172.000 diagnosticeret med sygdommen og endnu flere har let knogleafkalkning. Knogleskørhed og knogleafkalkning konstateres via en knoglescanning (DEXA). Undersøgelsen foregår ambulant på flere af de større sygehuse.

FOF Nordsjælland har kurser i Gentofte, Hellerup, Charlottenlund, Hørsholm, Hillerød, Rungsted, Helsinge, Helsingør, Espergærde, Farum, Allerød, Gribskov, Halsnæs, Fredensborg og Furesø.

Se også vores andre skånsomme motionshold her

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på kontakt.nordsjaelland@fof.dk eller tlf. 3963 7010.

Filtrér