Skip to content
Haveforedrag om den naturlige have og biodiversitet i FOF Nordsjælland

Den naturlige have - med blomster og insekter

Den naturlige have - med blomster og insekter

Få mere natur og flere insekter i haven! Heldigvis er der de senere år kommet meget mere fokus på vilde haver, insekter og andet dyreliv. For haverne er vigtige oaser for dyrelivet.

Men er det nok bare at lade græsset gro? Svaret er nej, hvis der skal være en stor plante- og blomsterdiversitet i havens fede lerjord. Der skal dog ikke så meget til, før det vrimler med både blomster, fugle, insekter og andre smådyr. En naturvenlig have behøver heller ikke se rodet ud, hvilke mange haveejere trods alt gerne vil undgå.

Foredraget tager udgangspunkt i både den overordnede indretning (inkl. redesteder til fugle, insekthoteller samt det vigtige vand) og plantevalget. Er det f.eks. sandt, at vilde danske planter altid er bedre for insekterne end de mere eksotiske? Og kan det eksotiske ikke være vildt?

Den naturvenlige have kan tilrettelægges, så vedligeholdelsen bliver minimal – og dyrelivet maximalt. Nå ja, så er der lige det med de uønskede, altædende snegle... som heldigvis holder sig fra mange gode planter. Mere om det til foredraget.