Skip to content
Tag et havekursus i FOF Nordsjælland

Vild natur i haven

Vild natur i haven

Bliv vild med vilje - få mere natur i haven og skab en insektvenlig have!

Mere vilde haver og flere insekter og andet dyreliv i haven er gennem de seneste år blevet meget populært - og heldigvis for det. For haverne er vigtige oaser for dyrelivet. Men er det nok bare at lade græsset gro? Svaret er nej, hvis der skal være en stor plante- og blomsterdiversitet i havens fede lerjord. Der skal dog ikke så meget til, før at det vrimler med både blomster, fugle, insekter og andre smådyr. En naturvenlig have behøver heller ikke se rodet ud, hvilket mange haveejere trods alt gerne vil undgå.

Foredraget tager udgangspunkt i både den overordnede indretning (inkl. redesteder til fugle, insekthoteller samt det vigtige vand) og plantevalget. Er det f.eks. sandt, at vilde danske planter altid er bedre for insekterne end de mere eksotiske? Og kan det eksotiske ikke være vildt?

Den naturvenlige have kan tilrettelægges, så vedligeholdelsen bliver minimal og dyrelivet maximalt. Nå ja, så er der lige det med de uønskede, altædende snegle ... som heldigvis holder sig fra mange gode planter. Mere om det til foredraget.