Skip to content
Oplev 10 arkitekturperler i København på havnerundfart med FOF Nordsjælland

10 arkitekturperler fra søsiden - NY TUR 2023

10 arkitekturperler fra søsiden - NY TUR 2023

Vi følger op på succesen fra 2022 med ny rute og nye arkitektoniske perler i inderhavnen. Få en ren saltvandsindsprøjtning af københavnsk stjernearkitektur, når Frederik Lindskov for fuld skrue fortæller om forvandlingen af den nye inderhavn og kobler denne til Københavns århundrede lange historie.

Vi tager hele turen fra Nordhavn til Sydhavn og hører om 10 af de mest markante områder og disses arkitektoniske perler: Slotsholmen med Børsen, Christiansborg og Thorvaldsens Museum, Frederiks Brygge med Alfred Nobels Bro og havnepromenade i egetræ, Teglværkshavnen med Sluseholmen, Ålborg Universitets lysbro og det prisbelønnede byggeri i vandet, Sømærk, Havnestaden med Zeppelinerhallen og Gemini Residence, Christianshavn med Cirkelbroen, Steinfass Gård og Vor Frelser Kirke og Papirøen, der er under opførelse, Holmen med Operaen og den gamle flådestation, Nordø i Nordhavn med sit kommende vinteratrium og Orient Kaj med det storslåede skolebyggeri CIS.

Vi slutter havnerundfarten med et smut forbi Trekroner, der udover at være et gammelt søbatteri nu også bliver skueplads på første parket til det kommende megaprojekt, Lynetteholm. 

Efter sejlturen nyder vi en skøn frokost på Restaurant 56 grader, et ombygget krudthus af Philip de Lange. Her kan vi sidde i ro og mag og fordøje dagens mange indtryk.

Pris inkl. entré til båden som er overdækket og med varme, foredrag og frokost inkl. 1 øl/vand/vin. 

Mødested: Strömmas kanalbåd som ligger ud for Boldhusgade, 1061 Kbh. K.

Slutsted: Restaurant 56 grader, Krudtløbsvej 8, 1439 Kbh. K.