Skip to content
Tag med på en endagstur til Sejerø og oplev den mangfoldige danske ø-kultur

Sejerø - bjergenes ø

Sejerø - bjergenes ø

Bus/sejltur lørdag 5. august 2023

Sejerø – bjergenes ø
Tag med på en endagstur til Sejerø og oplev den mangfoldige danske ø-kultur. Vi sejler fra Havnsø til Sejerø – en sejltur på ca. 1 time. Her mødes vi med en lokale guide, der tager os til den nordlige del af øen, hvor vi blandt andet ser Sejerø Fyr, det 19 meter høje fyrtårn der er opført kun to meter fra skræntkanten. I rigtig godt vejr kan man se helt til Samsø. 
Vi nyder vores frokost i SejerØhuset, et nyt flot hus på havnen og besøger Sejerø Kulturhus og Museum, hvor vi blandt andet ser købmandshandel museet og Erik Bauers malerier af Sejerø landskabet gennem de seneste 60 år. Der bliver lidt tid på egen hånd til at udforske havnen inden vi lokalguiden kører mod syd og oplever den skønne natur og sydøst revet. Efter en begivenhedsrig dag sejler vi fra Sejerø. Ombord får vi lidt at spise inden vi ankommer til Havnsø. 
Bussen følger os hele dagen fra vi kører fra Hellerup til vi igen ankommer til Hellerup. 
Kom med på en tur der byder på et udpluk af Sejerøs kulturhistoriske seværdigheder; det markante fyr, Kirken, Kulturhuset, flere gravhøje og smukke kyststrækninger.
Mødested: Hellerup Station (busholdeplads).


Kl. 07.45 Afgang fra Hellerup Station. 
1 time og 20 minutter til Havnsø.

Kl. 09.20 Seneste check-in på færgen. 

Kl. 09.40 Afgang med færgen fra Havnsø. 
Morgenmad ombord. Kaffe/The, rundstykke, øst, smør & syltetøj.

Kl. 10.45 Ankomst til Sejerø. 

Kl. 11.00 Besøg Sejerø Fyr sammen med lokalguide Henry.

Kl. 13.00 Frokost på SejerØhuset, et nyt flot hus på havnen. 
Efter frokost spadserer vi til Sejerø Kulturhus og Museum. 

Kl. 14.00 Besøg i Sejerø Kulturhus og Museum. 

Erik Bauer som snart fylder 89, har skænket sine malerier af Sejerøs landskab gennem de sidste 60 år til stedet. Dem har vi mulighed for at se. Vi ser også købmandshandels museet. 

Der er mulighed for at købe souvenirs i Kulturhuset og der er lidt tid på egen hånd til at udforske havnen. Et stenkast fra Kulturhuset er der en lokal brugs.  

Kl. 16.00 Naturtur til sydøst revet med lokalguide Henry (afgang fra SejerØhuset).

Kl. 18.05 Afgang med Færgen fra Sejerø. Let aftensmad om bord på færgen.

Kl. 19.10 Ankomst til Havnsø. 
1 time og 20 minutter til Hellerup.

Kl. 20.30 Ankomst Hellerup  

Lidt om Sejerø
Sejerø ligger i Sejerøbugten i Kattegat ca. 1 times sejlads fra Havnsø på Vestsjælland. Øen er 12 kilometer lang og op til 1,7 km bred. 
Øens historie går langt tilbage. Den har været beboet siden oldtiden, og adskillige gravhøje og en enkelt langdysse er fortsat synlige på de mere ende 60 navngivne høje, som ligger i to “bjergkæder” på hver side af øens lave og flade midte. 
Der bor omkring 403 på Sejerø, hvoraf ca. halvdelen bor i landsbyen Sejerby.

Pris inkl. bus hele dagen, sejltur, guide på Sejerø, entré, let morgenmad, frokost og aftensmad. Eftermiddagskaffe. Øvrige drikkevarer er ikke inkl.

Se vores andre ture og rejser her