Skip to content
Oplev kunstudstilling på Glyptoteket

Kunsten nu - på tur

Kunsten nu - på tur

Tag med på omvisning i et par af forårets aktuelle udstillinger på nogle af hovedstadsområdets største museer.

De seneste år har museerne haft stor fokus på at inkludere kvindelige kunstnere eller emner, der handler om kvinder i kunsten, og det er især tydeligt i foråret 2024. Udstillingerne er også i stigende grad blevet mere sanselige og inviterende, og museerne eksperimenterer med nye måder at skabe udstilinger på, der i højere grad inddrager beskueren og sætter fokus på dagsaktuelle emner såsom natur og klima, køn og identitet.

Kunstformidler Helene Lykke Evers introducerer til hver udstilling og udvælger enkeltstående værker, som danner afsæt for en fælles undersøgelse af kunstværkernes betydning og deres kunsthistoriske sammenhæng. 

Prisen er eksklusive entré. 

1. Efter naturen, Glyptoteket
12. marts 2024 kl. 14.00-15.00
I Efter naturen dykker Josefine Klougart ned i menneskets forhold til naturen set gennem kunstens prisme. Naturen, som vi kendte den, eksisterer ikke længere. Gennem kunsten udforsker hun dens skønhed og forsvinden i vores moderne virkelighed.

2. Tove Storch, Gl. Strand
23. april 2024 kl. 14.00-15.00
Kraftfulde og modstandsdygtige materialer som jern og beton møder deres skrøbelige og forgængelige modstykker i form af sæbe og silke, når den danske billedkunstner Tove Storch indtager GL STRAND. Sat sammen i antydningsvist figurative forløb, fortæller værkerne deres egen historie, samtidig med at de går i dialog og clinch med kunsthallens arkitektoniske rammer.