Skip to content
Oplev 10 aktuelle udstillinger med Alice Fanøe i efteråret 2022

Ti aktuelle udstillinger

Ti aktuelle udstillinger

Ti aktuelle udstillinger er en række udstillingsbesøg, der starter i efteråret og slutter i foråret. Fem udstillingsbesøg er afholdt inden jul og fem udstillingsbesøg afholdes efter jul.

Har du lyst til at deltage i de resterende fem besøg i foråret? Vi tilbyder de fem besøg til en reduceret pris på 715,- (prisen for alle ti besøg var 1.425,-). Priserne er ekskl. entre. 

Disse fem udstillinger skal vi opleve i 2023

6. Neandertaler
Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, København K
Hvor mange procent neandertaler er du? Vi sætter fokus på vores uddøde slægtninge og får samtidig lejlighed til at beundre vægudsmykningerne af Oscar Mathiesen og Per Kirkeby.

7. Davids Samling
Kronprinsessegade 30, København K 
På dette enestående museum koncentrerer vi os om den fine lille samling af dansk malerkunst 1750-1850 samt de fornemme europæiske møbler og andet kunsthåndværk fra det 18. århundrede.

8. Kunstnerkolonierne i Hornbæk og Arild
Nivaagaard, Gl. Strandvej 2, Nivå
De to søsterkolonier og deres bidrag til udviklingen af det nordiske landskabs- og friluftsmaleri er et overset kapitel i skandinavisk kunsthistorie.

9. Carl Bloch
Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København K 
Carl Bloch var grænsegænger mellem guldalderen, som han kom fra, og den moderne, splintrede verden, han døde på kanten af. Hans anseelse led et brat fald fra superstjerne til prygelknabe.

10. Willumsen og El Greco
Willumsens Museum, Jenriksvej 4, Frederikssund
I perioden 1885-1940 var El Greco genstand for kultdyrkelse i store dele af Europa. Også Willumsen og andre nordiske kunstnere var optaget af kunstneren.

Disse fem udstillinger har vi oplevet i 2022 

1. De 4
Øregaard Museum, Ørehøj Allé 2, Hellerup 
Kunstnergruppen De 4 dannes i 1921. Vilhelm Lundstrøm, Axel Salto, Karl Larsen og Svend Johansen deler et ambitiøst projekt: De vil omstyrte den salonglatte naturalisme og tidens forældede kunstforståelse.

2. Ejnar Nielsen
Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, København Ø
Ejnar Nielsen (1872-1956) var nok den danske kunstner, der mest direkte forholdt sig til sygdom, fattigdom og død. Ofte er det tragiske sat i kontrast til blomster og smukke landskaber.

3. Sofonisba
Nivaagaard, Gl. Strandvej 2, Nivå
Udstillingen er den første i Nordeuropa om den mest anerkendte kvindelige kunstner i italiensk renæssance. Sofonisba levede et virksomt liv som kunstner og hofdame for den spanske dronning.

4. Matisse
Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, København K 
Maleriet Det røde Atelier hænger til dagligt i New York. På billedet gengives syv af malerens andre værker (heraf hænger tre på SMK). Det røde Atelier samt seks af de syv er her samlet. Det syvende er tabt.

5. Vilhelm Lundstrøm
Ordrupgaard, Vilvordevej 110, Charlottenlund
Den store danske modernists udvikling fra de tidlige pakkassebilleder, hen over de ekspressive krøllede billeder og frem til purismen, hvor han finder sit kendte rolige og monumentale udtryk.

Ret til ændringer forbeholdes. Entréprisen er ikke inkluderet, men der gives grupperabat. 

Den bekræftelse du modtager, når vi har registreret din betaling, fungerer som mødekort og skal medbringes hver gang.

Filtrér