Skip to content
I Luthers fodspor - Rejse til Erfurt, Wittenberg og Wartburg efterår 2022

I Luthers fodspor - Rejse til Erfurt, Wittenberg og Wartburg

I Luthers fodspor - Rejse til Erfurt, Wittenberg og Wartburg

For tilmelding kontakt FOF Nordsjælland på tlf. 3963 7010 eller mail: kontakt.nordsjaelland@fof.dk. Tilmelding gælder først ved depositumindbetaling kr. 2000,-.

Den 31. oktober 1517 slog Martin Luther sine 95 teser op på kirkedøren ved Slotskirken i Wittenberg. Denne begivenhed var en kulmination på Luthers kritik af den katolske kirke. Det meste af hans liv udspillede sig i et område i det nordlige Thüringen og dagens Sachsen-Anhalt, hvilket er byer som Erfurt, Eisleben og ikke mindst i Wittenberg ved Elben. I forbindelse med jubilæet i 2017 blev samtlige museer og mindesteder fornyet og aktualiseret med fornemme udstillinger, som vi glæder os til at nyde godt af på denne rejse.

En rejse rundt i dette område byder på en stribe af lokaliteter, der kan gøre os klogere på Luther og det mildest talt utrolige liv, han levede. Der bliver også rig lejlighed til at sætte Luthers liv i perspektiv og fundere over, hvorfor det netop var i dette område, at man så Reformationen slå igennem.

Vi bor 3 nætter i Erfurt samt 1 nat i det centrale Wittenberg – nabo til Lutherhaus – og endelig første nat tæt ved Eisleben og Mansfeld, hvor Luther voksede op. Der er et spændende program med mange muligheder for at fokusere på Luther, Reformationen og med masser af perspektiver på Reformationens historie.

Rejseleder: Anders Bager Eriksen er cand.mag. i historie og religion og har stor viden om såvel Martin Luther som hans samtid og nærområde. Han har mere end 15 års erfaring som rejseleder og så er han stifter af Historiske Rejser.

Teknisk rejsearrangør: Historiske Rejser (Medl. af Rejsegarantifonden nr. 2592).

Opsamling: DGI-Byen, Tietgensgade 65 ved bowling klokken 06.00. Derudover aftales opsamlingssteder henover Sjælland, Fyn og Trekantsområdet i forbindelse med tilmelding.

Pris: 6499 kr. Tillæg for enkeltværelse 1000 kr. Pris inkluderer moderne ****-stjernet bus med chauffør, ekspertrejseleder, kvartpension, dog med aftensmad på 1.-dagen inklusiv i rejsens pris, udflugter eksklusiv entreer, centralt beliggende hotel i Erfurt samt overnatningshotel ved Eisleben, medlemskab af- og bidrag til Rejsegarantifonden (Historiske Rejser nr. 2592), alle skatter og afgifter. 

Udover rejsen pris skal du forvente entre-udgifter på cirka 70 EURO.

Klik her for at se det fulde program for rejsen.

Rejsen kort fortalt:

 • Rejsen i Luthers fodspor er alletiders mulighed for at besøge og opleve de vigtige steder i reformatoren Martin Luthers liv (1483-1546).
 • Vi oplever byrundture i den skønne by Erfurt med besøg i Augustinerklosteret, hvor Luther virkede.
 • Besøg i Wittenberg – protestantismens Rom – hvor vi besøger Lutherhaus og bor centralt og foruden oplever Slotskirken, hvor Luther slog de 95 teser op på døren 31. oktober 1517.
 • I Haderslev besøger vi Domkirken og starter turen med at anlægge et dansk perspektiv på Reformationen.
 • I Renæssancebyen Torgau, der ligger smukt ved Elben, ser vi det første lutherske kapel i verden og hører om Luthers kone Katharina von Bora.
 • I Eisleben hører om hvilke kår Luther kom fra og om hans samtid i det midttyske og besøger både hvor han blev født og døde.
 • Religionshistoriske foredrag undervejs på rejsen om Martin Luther og Reformationen.
 • Besøg på Wartburg, hvor Luther oversatte bibelen til tysk.
 • Smuk landskabsrute igennem Kyffhäuser og det sydlige Harzen med besøg i Bad Frankenhausen med det smukke 360-graders panorama over bondekrigen.
 • Mulighed for besøg i Weimar – og høre om Goethe og Schillers betydning for den tyske romantik.
 • Centralt beliggende hoteller i Wittenberg og Erfurt og Aschersleben.
 • Morgenmad samtlige dage på rejsen.
 • Aftensmad inklusiv 3 gange (1.dag – 2.dag og 5.dag).
 • Kørsel i moderne ****-stjernet bus undervejs.