Skip to content
Skrivekursus Hven House of Hven

Skriveworkshop på Hven

Skriveworkshop på Hven

En heldags workshop i Øresunds Paradis
med forfatterne Helle Merete Brix og Helle Højland

For alle skriveinteresserede, både begyndere og øvede og uanset om du skriver skønlitteratur, selvbiografi eller faglitteratur.

Skriveworkshop på Hven er oplæg, sparring og skriverefugie i ét. Du kan genfortrylle dit projekt med inspiration fra Tycho Brahes arbejdsomme ånd, der hviler overalt på øen og hvis liv, du kan lære om på det lille museum. Du kan vandre og bruge sanserne, se på fasaner og harer, øve dig i at beskrive lyset og havet og den lille øs mægtige kystskrænter. Eller du kan blive siddende på workshoppens base, det charmerende pensionat, House of Ven, og skrive koncentreret på lige, hvad du vil.  

Workshoppen løber fra kl. 11:00-17:15. Der vil være fælles oplæg og skriveøvelser, og mulighed for individuel sparring med Helle Merete Brix & Helle Højland. De er begge forfattere og har sammenlagt mere end 50 års erfaring med at undervise i kreativ skrivning inden for alle genrer.

Link til undervisernes hjemmesider: https://www.hellemeretebrix.com/ og https://hellehojland.dk/  

Det praktiske:
Vi sejler med færgen Jeppe fra København, Nordre Toldbod klokken 9. Vi er fremme på Hven klokken 10.35.

Hvis du hellere vil sejle ud fra Helsingør, er det også en mulighed. Her går færgen allerede klokken 7.45 og er fremme klokken 8.40. Det giver ekstra tid til at se øen. Hjemrejse til København med færgen kl. 18:05 fra Hven. Ankomst kl. 19:40.

Det er muligt at have bil med til Hven, hvis du rejser over Sverige. I så tilfælde skal vi bede dig booke din rejse individuelt. Kontakt os inden tilmelding, hvis du ikke skal med færgen Jeppe ud og hjem.

Transport rundt på Hven:
Ven bussen holder klar, når færgen kommer ind. Med bus op til pensionatet, hvor vi har ”base”, er der kun et par minutter. Hvis du gerne vil se noget af øen, men ikke har lyst til at gå rundt, kan du tage med bussen på rundtur. Eller du kan leje en cykel: https://www.visithven.dk/en/hvens-bicycle-rental/  

Forplejning:
Allerede ved ankomst til pensionatet, hvor vi hilser på hinanden og har den første skriveøvelse, får vi serviceret ganen. Der venter os en let morgenmad, te og kaffe. Inkluderet i prisen er også vandrerygsæk med noget at spise og drikke og eftermiddagskaffe og kage på pensionatet.

House of Ven:
Et charmerende gammelt pensionat, hvor det nostalgiske er bevaret med nænsomme moderne tilføjelser. Det ligger et stenkast fra Tycho Brahe-museet og stjerneobservatoriet, hvor man kan høre alt om den danske astronom, der fik øen i gave af Frederik den 2., så han kunne foretage sine verdensberømte målinger. I 1660 indgik Hven i en handel imellem svenskere og danskere, hvor bl.a. Bornholm igen blev dansk og Hven blev svensk. Og derfor af svenskerne staves Ven. 

House of Ven har åbent året rundt. Hvis du gerne vil blive et par dage længere, så læs mere om pensionatet og book dit ophold her: https://www.houseofven.com/

Pris pr. person 1.675,-

Prisen inkluderer skriveworkshop, færgebillet samt forplejning på House of Ven.

Ikke inkluderet i prisen: Entré til museum og Ven bussen. Det er muligt at betale med kort begge steder.