Skip to content
Hven

Skriveworkshop på Hven

Skriveworkshop på Hven

En heldags workshop i Øresunds Paradis med forfatterne Helle Merete Brix og Helle Højland

For alle skriveinteresserede, både begyndere og øvede og uanset om du skriver skønlitteratur, selvbiografi eller faglitteratur

Skriveworkshop på Hven er oplæg, sparring og skriverefugie i ét. Du kan genfortrylle dit projekt med inspiration fra Tycho Brahes arbejdsomme ånd, der hviler overalt på øen og hvis liv, du kan lære om på det lille museum. Du kan vandre og bruge sanserne, se på fasaner og harer, øve dig i at beskrive lyset og havet og den lille øs mægtige kystskrænter. Eller du kan blive siddende på workshoppens base, Ven Kulturhus, og skrive koncentreret på lige, hvad du vil.   
 
Workshoppen løber fra 11-17.15. Der vil være fælles oplæg og skriveøvelser, og mulighed for individuel sparring med Helle Merete Brix & Helle Højland. De er begge forfattere og har sammenlagt mere end 50 års erfaring med at undervise i kreativ skrivning inden for alle genrer. 

Link til undervisernes hjemmesider: www.hellemeretebrix.com og hellehojland.dk  

Det praktiske (tider gives med forbehold, da sejlplan for 2024 endnu ikke er offentliggjort): 
Vi sejler med færgen Jeppe fra København, Nordre Toldbod klokken 9. Vi er fremme på Hven klokken 10.35.
Hvis du hellere vil sejle ud fra Helsingør, er det også en mulighed. Her går færgen allerede klokken 7.45 og er fremme klokken 8.40. Det giver ekstra tid til at se øen. Hjemrejse til København med færgen klokken 18.05 fra Hven. Ankomst 19.40.
Det er muligt at have bil med til Hven, hvis du rejser over Sverige.
Noter i forbindelse med tilmelding hvordan du ønsker at komme til Hven, og om du ønsker vi skal hjælpe med billetter til færgen Jeppe ud og hjem (ikke inkl. i prisen).    

Transport rundt på Hven:
Hven bussen holder klar, når færgen kommer ind. Bussen kører omtrent til døren på kulturhuset, hvor vi har ”base”, på ca. 10 minutter. Hvis du gerne vil se noget af øen, men ikke har lyst til at gå rundt, kan du tage med bussen på rundtur. Eller du kan leje en cykel: https://www.visithven.dk/en/hvens-bicycle-rental/   

Forplejning: 
Kaffe/te er inkluderet i kulturhuset. Øvrig forplejning er ikke inkluderet. Lokalerne har et køkken tilknyttet og ligger i gåafstand fra købmanden, museet og diverse spisesteder. 


Hven Kulturhus: 
Hvens Kulturforening blev dannet i 1997 med det formål at udvikle kulturlivet på Hven. Ven Kulturhus, der blev bygget i 1891, drives af kulturforeningen. Foreningen arrangerer udstillinger,
foredrag, musikarrangementer og filmvisninger mm. Kulturhuset bruges også som mødested. Se også www.venskulturhus.se.

Pris pr. person 995,- 
Prisen inkluderer skriveworkshop og kaffe/te og eftermiddagskage i kulturhuset. 
Ikke inkluderet i prisen: færgebillet til / fra Hven, forplejning, entré til museum og Ven bussen. Det er muligt at betale med kort alle steder. 

House of Ven har åbent året rundt. Hvis du gerne vil blive et par dage længere, så læs mere om pensionatet og book dit ophold her: www.houseofven.com

FOF Nordsjælland har kurser i Gentofte, Hellerup, Charlottenlund, Hørsholm, Hillerød, Rungsted, Helsinge, Helsingør, Espergærde, Værløse, Farum, Allerød, Gribskov, Halsnæs, Fredensborg og Furesø.

Se også vores andre skrivekurser her