Skip to content
Rundvisning på badehoteller i Hornbæk med FOF Nordsjælland

8 badehoteller og 15 pensionater i Hornbæk

8 badehoteller og 15 pensionater i Hornbæk

Kom med på en speciel byvandring i Hornbæk og få den spændende historie om byens udvikling som Danmarks første turistby. 

I kølvandet på kunstnerkolonien med Krøyer, Drachmann, Locher ophold i slutningen af 1800 tallet strømmede det københavnske borgerskab til Hornbæk.

De første sommerhusområder blev udstykket. Hornbækbanen blev ført igennem fra Helsingør til Hornbæk og udviklingen tog endnu større fart. Alle i fiskerlejet opførte annekser i baghaven og udlejede så hovedhuset om sommeren. 8 badehoteller og 15 halvstore pensionater opførtes på få år. Der kom pludselig et helt andet liv i Hornbæk.

Hornbæk blev på få år transformeret fra et ydmygt fiskerleje til landets nok mest fashionable sted i sommerperioden. Specielt de 5 frøkener Anne Regine Friis, Johanne Buch, Meta og Ida Buck samt Vilhelmine Dahlerup udfordrede Hornbæk Kro's monopol, ved i løbet af ganske få år at etablere 4 større ikoniske badehoteller.

På byvandringen vil vi bl.a. passere Hornbæk Badehotel med Lommer revyerne og besøge det fashionable og totalrenoverede Hotel Hornbækhus, hvor vi nyder et glas vin.

Inkl. i prisen: Guidet tur, 16 sider illustreret hæfte om turen, 1 hæfte om Lommer revyerne samt 1 glas god vin på Hotel Hornbækhus.

Mødested: Ved ankeret på Hornbæk Havn, Havnevej, 3100 Hornbæk