Skip to content
Guidet vandretur i Folehaven-skov

Folehave Skov: Historiens grønne skatkammer

Kom med på vandretur i Folehave Skov og hør om, hvordan skov og landskab har forandret sig drastisk op gennem tiden i takt med menneskets brug af naturens ressourcer og ændringerne i vores natursyn. Vi kommer forbi bronzealderhøje, varierede skovlandskaber, Kongens Dam og von Linstows gravminde og hører om skovene som kongens fadebur, om skovgræsning og kulsvidning – samt indførelsen af den ordnede skovdrift, som har præget skovene helt frem til i dag, hvor biodiversitet og rewilding er kommet i højsædet.

Fortæller er Jon Voss, museumsinspektør, historiker, Museum Nordsjælland. 

Mødested: Folehave Skov. P-pladsen på sydsiden af Folehavevej, ca. 200 m øst for Lille Frises Eng (nær bålpladsen og lejrpladsen) – kig efter det hvide skilt.


6 ture og foredrag om Hørsholm-området

Hørsholm-området er blandt landets smukkeste egne. Og så gemmer den på noget af den mest spændende Danmarkshistorie. I denne række foredrag og vandringer får du serveret fascinerende fortællinger om de konger, dronninger, bønder og borgmestre, der formede Hørsholm og omegn. Det sker i selskab med dygtige historikere fra Hørsholmarkivet og Museum Nordsjælland, der bringer dig tæt på fortiden - og gør dig hjemmevant i dit lokalområdes historie.

Det er både muligt at booke plads på enkelte af arrangementerne - eller at få mængderabat ved at booke hele pakken. Uanset hvad du vælger, kommer du tæt på de historiske spor og fortidige begivenheder, der gemmer sig i Hørsholms, Rungsteds, Usserøds og Vallerøds bygninger, veje og naturområder.

Kend din Hørsholm historie - 6 foredrag og byvandringer - Alle 6 foredrag til en billigere pris!

Du kan også tilmelde dig turene/foredragene enkeltvist her:

Din lokalhistorie – på en time

På besøg hos arbejderne: Fabrikker og arbejderboliger i Usserød

De skabte nutidens Hørsholm

Rungsted: Fiskerlejet, der blev ferieparadis og villaområde

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 16.04.2024 16:30-18:30 Folehave Skov Jon Voss
Jon-Voss-400x200
Foredragsholder

Jon Voss

Jon Voss er historiker og museumsinspektør ved Museum Nordsjælland. Han er en levende fortæller med stor viden om, hvordan mennesker har formet det nordsjællandske landskab gennem tiderne.

Jon har tidligere været leder af Læsø Museum og Rudersdal Museer, hvilket giver ham en stor indsigt i den historiske udvikling af dansk skovbrug, jagt og fiskeri.