Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra den 28/9 kl. 17 til og med den 2/10 kl. 05. Det vil i dette tidsrum ikke være muligt at foretage tilmeldinger.

Hamlet og Shakespeare på Kronborg med FOF

Hamlet og Shakespeare på Kronborg

Hamlet og Shakespeare på Kronborg

"To be or not to be" er en verdensberømt sætning, sagt af den danske sagnprins Hamlet i et af de mest opførte skuespil i verden.

Med dramaet om Hamlet skabte Shakespeare en historie om identitet, eksistens og mening – om hvad det kræver at skabe sig selv og finde mening i sit eget liv. Temaer som er lige så relevante i dag som de var, da historien blev skrevet. 

Men hvem er Hamlet, og hvorfor opføres der Shakespeareforestillinger på Kronborg? Hvorfor og hvornår begyndte teatertraditionen?

Kom med ”backstage” i Kronværksbyen omkring Kronborg hvor HamletScenens inspirerende direktør- og kunstneriske leder Lars Romann Engel tager os usædvanlig tæt på den levende scenekunst og historien om verdens ældste Shakespeare-teatertradition – siden 1816. Det år, hvor soldaternes teaterselskab Thalia opførte Hamlet for første gang på Kronborg, og siden viste sig at blive startskuddet til et nationalt og internationalt teatereventyr i Helsingør still going strong…

Mødested: Strandvejsristeriet (HamletScenens nabo på Kronborgs område), 3000 Helsingør.