Skip to content
Oplev Kulturhavn Helsingør med FOF Nordsjælland

Kulturhavn Kronborg

Kulturhavn Kronborg

- Kongekaj, Kunst, Kulturværft, Søfartsmuseum og Streetfood..

Helsingør har, siden UNESCO fredede Kronborg i år 2000, forvandlet sig fra en gammel sundtoldsby til en overdådig kulturbuffet af nyt og gammelt. Man råder naturligvis over en af Danmarks største skatte, Kronborg, men nu skal slottet opleves på lige linje med en lang række andre hot spots i havneområdet. 
Vi starter turen ved Helsingør Station og hører om byen, Sveasøjlen og Tegners skulpturer. Vi følger Kongekajen til Kulturværftet der er bygget udenpå de gamle værftshaller. Vi hører om de spændende gavlmalerier i havnen og Hans Pauli Olsens skulpturgruppe af værftsarbejdere. Vi passerer skulpturen ’Han’ og går ned i den gamle tørdok der udgør den spektakulære kulisse til M/S Museet for Søfart.
Vi går forbi streetfoodområdet og slutter turen af på Württembergs Ravelin lige ved Kronborg med en historisk tilbageblik på Kronborgs betydning for kongemagten, sundtolden og Helsingør som by.

Mødested: Stationspladsen foran Helsingør Station, 3000 Helsingør.
Slutsted: Württembergs Ravelin lige ved Kronborg.

FOF Nordsjælland har ture, rundvisninger og kurser i Gentofte, Hørsholm, Gribskov, Halsnæs, Allerød, Furesø, Hillerød, Helsingør og Fredensborg kommune.

Se også vores andre ture og rundvisninger her