Skip to content
Tag med FOF på livsnydertur på Roskilde Fjord

Livsnydertur på Roskilde Fjord

Livsnydertur på Roskilde Fjord

Vi stævner ud med det over 100 år gamle dampskib S/S Skjelskør ud fra kajpladsen i Frederikssunds gamle trafikhavn. Undervejs serverer vi italienske godbidder, tilhørende vine og herlige naturindtryk. Rejsen er en historie- og naturoplevelse for alle sanser, og det flinke mandskab besvarer gerne vores tekniske spørgsmål under sørejsen med Skjelskør. 

Alt ombord på det smukke og meget velholdte træskib fungerer som for 100 år siden, og vi aflægger besøg i styrehuset og maskinrummet, hvor den gamle dampmaskine og kedel er de oprindelige fra 1914. Skibet sejlede fra 1915 til 1962 rutefart mellem Skælskør, Omø og Agersø, og det blev reddet i sidste øjeblik fra ophugning af Foreningen til Gamle Skibes Bevarelse, der sammen med Dansk Veteranskibsklub købte Skjelskør.

I den gamle salon fortæller Hanne Birgitte og Anders om vinen, maden og sidste nyt fra Italien, mens vi glider af sted på fjorden og ser landskaberne passere forbi.

Mødested: Mødested: På kajpladsen foran Dampskibet S/S Skjelskør, Nordkajen 14A, 3600 Frederikssund. Frederikssunds gamle trafikhavn.

Mødetidspunkt: 10.45. Vi sejler præcis kl. 11.00.

Pris inkl. sejltur, et par glas italiensk vin og godbidder fra Grøndahls italienske køkken.