Skip to content
Hamlets grav - på guidet tur rundt og opleve monumenternes Helsingør

Monumenternes Helsingør, det finurlige byrum

Monumenternes Helsingør, det finurlige byrum

Monumenter er noget af det mest bevægelige, vi har. De har det med at skifte betydning på uforudsigelig vis gennem tid og rum. Noget bliver til for at hylde et menneske eller en begivenhed, der var vigtigt, da det blev skabt. Noget bliver et vartegn, andet glider over i glemsel.
Prangende skulpturer og små næsten gemte figurer, noget slidt af vejr og vind og andet er nyt og helt moderne. Nogle skulpturer er der blevet flyttet rundt på i takt med byens udvikling. Der er spektakulære bygningsværker, hvor hovedattraktionen selvfølgelig er Kronborg. Der er et væld af det i Helsingør, og det er med til at fortælle byens omskiftelige historie.

På denne lidt anderledes byvandring får du fortalt Helsingørs historie på en anden måde, gennem de monumenter vi skal se. Vi rejser i byens historie, byens tre bølger; sundtoldens tid, værftets og industriens tid og nu kulturen og turismens tid. Vi går gennem små smutveje, kringelkroge og små passager, men vi skal også stå på åbne pladser og få et vaskeægte point de vue.

Mødested: hjørnet af Kronborgvej og Strandpromenaden, ved Hamletskulpturen (lige overfor Kronborgs parkering).
Slutsted: Stationspladsen.

Turen varer ca. 1,5 - 2 timer.