Skip to content
Byvandring i Usserød

På besøg hos arbejderne: Fabrikker og arbejderboliger i Usserød

På besøg hos arbejderne: Fabrikker og arbejderboliger i Usserød

Nordsjællands historie handler om både smukke omgivelser og hårdt arbejde. På denne byvandring kommer du tæt på begge dele, da vi går en tur forbi de rustikke, historiske industri-miljøer i Usserød. Her vil du både få fortællinger om arbejderboliger, bryggeri-virksomhed og fremstillingen af kongens klæder til den danske hær. 

Fortæller er Anders Dalsager, byarkivar og historiker, Museum Nordsjælland.
 
Sted: Mødested: Hjørnet af Bloustrødvej og Stenhavevej, Usserød / Hørsholm

 

6 ture og foredrag om Hørsholm-området

Hørsholm-området er blandt landets smukkeste egne. Og så gemmer den på noget af den mest spændende Danmarkshistorie. I denne række foredrag og vandringer får du serveret fascinerende fortællinger om de konger, dronninger, bønder og borgmestre, der formede Hørsholm og omegn. Det sker i selskab med dygtige historikere fra Hørsholmarkivet og Museum Nordsjælland, der bringer dig tæt på fortiden - og gør dig hjemmevant i dit lokalområdes historie.

Det er både muligt at booke plads på enkelte af arrangementerne - eller at få mængderabat ved at booke hele pakken. Uanset hvad du vælger, kommer du tæt på de historiske spor og fortidige begivenheder, der gemmer sig i Hørsholms, Rungsteds, Usserøds og Vallerøds bygninger, veje og naturområder.

Kend din Hørsholm historie - 6 foredrag og byvandringer - Alle 6 foredrag til en billigere pris!

Du kan også tilmelde dig turene/foredragene enkeltvist her:

Din lokalhistorie – på en time

Folehaveskov - historiens grønne skatkammer

De skabte nutidens Hørsholm

Rungsted: Fiskerlejet, der blev ferieparadis og villaområde

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 30.05.2024 19:00-20:30 Hjørnet af Bloustrødvej og Stenhavevej Anders Dalsager
Anders-Dalsager-400x200
Foredragsholder

Anders Dalsager

Anders Dalsager er historiker og leder af Hørsholmarkivet, der en del af Museum Nordsjælland. Hans hovedbeskæftigelse er formidle og undersøge Hørsholms, Rungsteds, Vallerøds og Usserøds historie fra 1700-tallet og frem. Gennem læsning af arkivets dokumenter og den historiske litteratur finder han stof til både foredrag og artikler om, hvordan nutidens Hørsholm-område er blevet til.

Anders har tidligere været ansat på Nationalmuseet, Rigsarkivet og Kroppedal Museum, hvor han har udviklet sig til en engageret fortæller.