Skip to content

Leder du efter hold med start efter 1. juni 2024? Vi fusionerer med FOF København og får ny hjemmeside.

Læs mere her.
Oplev Raadvaad med FOF Nordsjælland 2023

Raadvad - et enestående stykke Danmarkshistorie

Raadvad - et enestående stykke Danmarkshistorie

I kilen mellem Dyrehaven og Jægersborg Hegn finder du et lille stykke Danmarks historie midt inde i skoven - det er det idylliske Raadvad, der i dag er fredet, og som ligger i et af de mest naturskønne områder. Den lille billedskønne by med Rådvaddammen fremstår i dag næsten uændret, fra da byen i slutningen af 1700-tallet udvikler sig som industriby omkring Raadvad Knivfabrik, og hvor vi i dag stadigvæk kan følge et fabrikssamfunds udvikling gennem mere end 400 år.

Her langs Mølleåen og omkranset af skoven finder vi de gamle boliger, der husede fabrikkens ansatte, det ekstravagante vandrehjem i nr.1 og de gamle fabriksbygninger. Vi skal sammen på en historisk og nutidig rundtur i Raadvad og bl.a. opleve Georg Jensens barndomshjem, Møllehuset, Raadvad Kro og byens første skole Egehuset.
Alt det der dannede rammerne for de ansatte på fabrikken. Vi skal også have et kig ind på værkstederne på den gamle knivfabrik og hilse på de arbejdende kunsthåndværkere, der denne dag afholder sommermarked. Så kom med til en dejlig søndag i Raadvad og få et fantastisk indblik i et af Danmarks første industrisamfund, der tidligere fungerer relativt isoleret og i samspil med naturen.

Turen er for alle og tempoet er moderat.

Turen kan kombineres med et besøg på Raadvad Kro (husk at bestille) og en dejlig tur i Jægersborgs Hegn og Dyrehave.

Mødested: Foran Raadvad Kro, Svenskevej 52, 2800 Kongens Lyngby

Foto: © Torben Åndahl