Skip to content
Oplev Raadvaad med FOF Nordsjælland 2023

Raadvad - et enestående stykke Danmarkshistorie

Raadvad - et enestående stykke Danmarkshistorie

I kilen mellem Dyrehaven og Jægersborg Hegn finder du et lille stykke Danmarkshistorie midt inde i skoven - det er den idylliske Raadvad by, som i dag er fredet, og som ligger i et af de mest naturskønne områder.

Den lille billedskønne by med Rådvaddammen fremstår i dag næsten uændret fra da byen i slutningen af 1700-tallet udviklede sig som industriby omkring Raadvad Knivfabrik, hvor man stadigvæk kan følge et fabrikssamfunds udvikling gennem mere end 400 år. Her langs Mølleåen og omkranset af skov finder vi de gamle boliger, som husede fabrikkens ansatte; det ekstravagante vandrehjem i nr.1 og de gamle fabriksbygninger.

Vi skal sammen på en historisk og nutidig rundtur i Raadvad og bl.a. opleve Georg Jensens barndomshjem, Møllehuset, Raadvad Kro, og byens første skole Egehuset. Alt det som dannede rammerne for de ansatte på fabrikken. Vi skal selvfølgelig også have et kig ind til værkstederne på den gamle knivfabrik og hilse på de arbejdende kunsthåndværkere.

Så kom med til en dejlig søndag i Raadvad og få et fantastisk indblik i et af Danmarks første industrisamfund, som fungerede relativt isoleret og i samspil med naturen.

Turen kan kombineres med et besøg på Raadvad Kro (husk at bestille) og en dejlig tur i Jægersborgs Hegn og Dyrehave.

Turen er for alle og tempoet moderat.

Mødested: Foran Raadvad Kro, Svenskevej 52, 2800 Kongens Lyngby

Foto: © Torben Åndahl