Skip to content
Oplev Helsingørs Skydeselskab

Skydeselskabet i Helsingør

Skydeselskabet i Helsingør

Historie - bid for bid - Tag med på hyggelige frokostarrangementer på helt særlige steder med hver deres unikke historie. Hver den sidste onsdag i måneden sætter vi os til bords, hvor vi sammen nyder en frokost. Undervejs får vi en fortælling, der kendetegner stedet, vi spiser. Meld dig til et, flere eller måske alle arrangementer – vi glæder os til at se dig. 

Frokosten i marts tager os til Helsingørs Kongelig Privilegerede Skydeselskabs selskabslokaler der er beliggende i centrum af Helsingør i en fornem patriciergård i nyklassicistisk stil. Bygningen er opført i 1784-91 som kongelig svensk postgård. Dette er forklaringen på det svenske våben med tre kroner, der pryder facaden. Det var her Marskal Bernadotte, den vordende svenske kong Carl XIV Johan, i 1810 afsvor sin katolske tro, for dagen efter at gå i land i Helsingborg som svensk kronprins.

Bygningen blev i 1901 overtaget af Helsingørs Kongelig Privilegerede Skydeselskab, der i 1901/02 lod baghuset med den store sal opføre. Omkring 220 malede skiver, skænket af afgående fuglekonger og dommere til erindring om tiden og værdigheden, hænger i selskabets lokaler som en uvurderlig historisk og kulturhistorisk samling. 

Prisen er inklusive fortælling, frokostanretning og en øl, vand eller et glas vin.