Skip to content
Oplev Strandvejens kulturperler med FOF Nordsjælland

Strandvejens palæer og kulturperler - nye veje

Strandvejens palæer og kulturperler - nye veje

Med Strandvejen og Kystvejen, som omdrejningspunkt, skal vi på en guidet gåtur på ca. 3 km fra Skovshoved Havn og retur for at opleve, hvad der gemmer sig af kulturperler og spændende historier langs de to veje nordpå – og det er ikke så lidt. Vi skal høre om Sølyst, Schimmelmann og Det Kongelige Kjøbenhavnske Skydeselskab; se den verdensberømte danske arkitekt, Arne Jacobsens tidligere hjem, Søholmshusene i Bellevue-bugten; og hilse på Danmarks største polarforsker Knud Rasmussen.

Udover de mange villaer og landsteder, som ligger på en perlerække langs Strandvejen, skal vi høre de utrolige historier, der gemmer sig bag den smukke hvide bygning med det kuppelformede spir, Hvidøre – som faktisk er et slot. Hvorfor det tidligere kulfyrede Skovshoved elektricitetsværk bliver ombygget til det første vekselstrømsværk i Danmark, og hvilken trist historie der ligger til grund for monumentet Emilias kilde – som vi selvfølgelig skal opleve på turen. 
Vi returnerer til den ombyggede Skovshoved Havn med én af Arne Jacobsens unikke værker, tankstationen ”Paddehatten”, hvor der er mulighed for at afslutte turen med en kaffe eller sandwich på egen regning.

Bemærk: Hvis du har deltaget på turen "Strandvejens palæer og kulturperler", så vil denne tur være en perfekt forlængelse, men ingen betingelse!
Vi går i et raskt tempo.

Mødested: Skovshoved Havn (nord) ved tankstationen, Kystvejen 24, 2920 Charlottenlund