Skip to content
Besøg Thornæs Destilleri med FOF Nordsjælland

Thornæs Destilleri – whisky, gin og snaps i Nordsjælland

Thornæs Destilleri – whisky, gin og snaps i Nordsjælland

I de smukkeste omgivelser tæt på Gribskov Skov i Kagerup finder du gården Falkendal, der gemmer på det første destilleri i Nordsjælland, der fokuserer på produktion af dansk single malt whisky. Det er Thornæs Destilleri, der udover whisky, også fremstiller en række andre spiritusprodukter så som gin og snaps, i det rustikke og charmerende destilleri.

Til dette skræddersyede arrangement skal vi have et unikt indblik i de arbejdsprocesser, der skal til for at kunne forvandle vand, gær og malt til whisky. Og mens der fortælles om den øvrige produktion, herunder hvordan krydderier, urter og frugt bliver til gin, snaps og brandy, starter vi med en lille smagsprøve på råsprit.

Vi kommer også på rundvisning i destilleriet med de smukke kobberkedler og ser de mange typer af tønder, mens vi bliver klogere på, hvorfor kedlerne er lavet af kobber og hvordan træfadene virker på råspritten.

Efterfølgende får vi en guidet smagning af et aktuelt udvalg af fire produkter, primært gin og whisky, mens vi bliver guidet igennem produkternes udtryk, smagsnoter og serveringsforslag. Og afslutningsvis vil der være mulighed for at købe lidt godt med hjem fra destilleriets gårdbutik – til specielle fredagspriser. Så kom med til en helt særlig aften på Thornæs Destilleri og få et indblik i processer og fremstilling samt smagning af op til flere af destilleriets produkter.

Arrangementet inkluderer rundvisning, foredrag og smagning af 4-5 aktuelle produkter og med mulighed for gode køb i butikken med bl.a. 10 % på al gin og snaps. En del af arrangement er stående og foregår på destilleriet og ude ved tønderne, så medbring varmt overtøj.