Skip to content
Børsen

Børsen - et handelshus af format

Børsen - et handelshus af format

På Slotsholmen i hjertet af København omgivet af spændende historiske bygninger opførte Christian d. 4. et handelshus, der skulle fungere som varebørs. Bygningen blev tegnet af brødrene Lourens og Hans van Steenwinckel den yngre, og bygget i nederlandsk renæssancestil – og den regnes i dag for et af de fineste eksempler i Danmark. 
Vi starter turen i det fri med at beundre den smukke børsbygning og det ikoniske dragespir, og via en kort guidet rundvisning hører du lidt om Børsgraven, guderne og Stormen på Børsen. Derefter følger dagens højdepunkt, når vi skal inden for på Børsen til en særrundvisning i den 128 meter lange bygning med den storslåede børssal, de flotte rum og de mange malerier, heriblandt P.S. Krøyers kendte gruppeportræt fra Københavns Børs, der hænger i Biblioteket. Fredagens oplevelser slutter med manér med et glas vin/øl/sodavand på Børsen.

Christian 4. ville gerne fremme handelen i København, og på Børsen kunne danske og udenlandske købmænd let mødes og udveksle varer, da der på begge sider af Børsen lå kanaler, så det var muligt at sejle varerne lige til døren. Sidenhen og frem til 1974 har Børsen huset Københavns Fondsbørs, og er i dag ejet af Dansk Erhverv, som også er vores vært på dagen. 

Arrangementet inkluderer kort rundvisning udenfor på Slotsholmen, besøg med omvisning på Børsen og afsluttende med et glas vin/øl/sodavand.
Mødested: Rampen ved indgangen til Børsen ved statuen af Kong Christian 4., Slotsholmsgade/Børsgade, København K

Se også vores andre ture, rundvisninger og byvandringer her

Foto-credit: Børsen