Skip to content
Børsen

Børsen - et handelshus af format

Børsen - et handelshus af format

På Slotsholmen i hjertet af København omgivet af spændende historiske bygninger og tæt på det tidligere Københavns Slot opfører Christian 4. fra 1619 et handelshus, der skal fungere som varebørs. Bygningen bliver tegnet af brødrene Lourens og Hans van Steenwinckel den yngre og er bygget i nederlandsk renæssancestil – og den regnes i dag for et af de fineste eksempler i Danmark. Planen er at fremme handelen i København, og på Børsen kan danske og udenlandske købmænd let mødes og udveksle varer, da der på begge sider af Børsen ligger kanaler, så det er muligt at sejle varerne lige til døren.

Vi skal denne dag inden for på Børsen til en særrundvisning i den 128 meter lange bygning med den storslåede børssal, de mange flotte rum og de storslåede malerier, heriblandt P.S. Krøyers kendte gruppeportræt, der hænger i Biblioteket.

Frem til 1974 har Børsen huset Københavns Fondsbørs, og i dag er Børsen ejet af Dansk Erhverv, der også er vores vært på dagen. Fredagens oplevelser slutter med manér med et glas vin/øl/sodavand på Børsen.

Arrangementet inkluderer besøg med rundvisning på Børsen og et glas vin/øl/sodavand.

Mødested: Børsen, Dansk Erhverv, Slotsholmsgade 1, København K

Se også vores andre ture, rundvisninger og byvandringer her

Foto-credit: Børsen