Skip to content
Få en rundvisning i Cityringen med FOF

Cityringen - forbind og bevar smukke København

Cityringen - forbind og bevar smukke København

Et af de mest storstilede anlægsarbejder i Danmark nogensinde er en realitet.

10 års arbejde, 32 km tunneller, 17 nye stationer og 25 mia. kr. gør hele forskellen, og har med et trylleslag forvandlet København til en international storby. Dét til trods ligner kongernes stad stadig sig selv, for en del af magien er netop, at byen med en metro 30 m under jorden kan bevares præcis, som den var.

Udover at være den grønneste transportform næst efter cykling er den nye metro en ingeniørmæssig bedrift og et arkitektonisk mesterværk. 

Hver station rejser sig fra dybet som en underjordisk katedral med ovenlys, og hver station er klædt i farver og materialer, der modsvarer parker, pladser og historier fra de mange byrum ovenover. 

Cityringen er ikke blot ny, sublim infrastruktur: Cityringen er simpelthen en helt ny måde at se, føle og opleve København på. 

Kom med arkitekturguide Frederik Lindskov under jorden, og tag hele vejen rundt om byen.

Vi går op og udendørs på en stribe af de allersmukkeste stationer og binder metroanlæg og byrum sammen til en fortælling om et forvandlet København. Der er meget plads og luft i metro, station og trappeanlæg og fortællingerne vil foldes ud i stationshaller og på pladser udendørs.

NB: Frederik er kendt for høj og klar tale, så gruppen kan stå spredt og samtidig få det hele med!

Inkl. i prisen: Guidede omvisninger men ekskl. metrobillet.

Mødested: Under uret på Københavns Hovedbanegård

Slutsted: Københavns Hovedbanegård