Skip to content
Oplev Dragesprindvandet på Rådhuspladsen og få rådhuspandekager med FOF Nordsjælland

Dragespringvand, bobler og rådhuspandekager

Dragespringvand, bobler og rådhuspandekager

Kom og hør historien om Dragespringvandet som i år er blevet genopstillet på Rådhuspladsen - denne gang i sin oprindelige pragt og vel at mærke på midten af pladsen hvor den aldrig før har stået.

Det enorme springvand vil fuldstændig ændre pladsens æstetik og med ét gøre pladsen til en plads man kan opholde sig på og ikke blot gå hen over. Anledningen er UNESCOs udnævnelse af København til verdens arkitekturhovedstad 2023.
Vi hører om Springvandet, Rådhuset, Vester Voldgade og lyskrydset uden biler, og går derefter en tur indenfor på Københavns Rådhus, som måske er det mest interessante rådhus i hele verden - i hvert fald ifølge den overmåde kyndige rådhusbetjent Kristoffer, som viser os rundt og fortæller om skjulte kunstskatte og arkitektur i verdensklasse.
Vi hører om arkitekt Martin Nyrop og hans store ambitioner for stedet. Vi ser rådhushallen og Thorvaldsens skulptur ’Jason med det Gyldne skind’. Vi ser værker af P.S. Krøyer og Hammershøi, går igennem Borgerrepræsentationen hvor alle vigtige politiske beslutninger i København behandles og vi slutter besøget af med mousserende vin og rådhuspandekager – og naturligvis historien om den hemmelige opskrift.

Pris inkl. gennemgang udendørs, omvisning indendørs samt vin og rådhuspandekager.

Varighed: 2,5 time

Mødested: Rådhuspladsen, Dragespringvandet, 1550 Kbh. V.
Slutsted: Rådhuset, bagsiden

FOF Nordsjælland har rundvisninger, ture og kurser i Gentofte, Hørsholm, Gribskov, Halsnæs, Allerød, Furesø, Hillerød, Helsingør og Fredensborg kommune.

Se også vores andre ture og rundvisninger her