Skip to content

Leder du efter hold med start efter 1. juni 2024? Vi fusionerer med FOF København og får ny hjemmeside.

Læs mere her.
Sydhavnen-Nordens-Venedig

Fra taghaverne over Dybbølsbro til Sydhavnen - Nordens Venedig

Fra taghaverne over Dybbølsbro til Sydhavnen - Nordens Venedig

Kom med på en unik byvandring i et af byens yngste kvarterer med kunsthistoriker og filosof Frederik Lindskov. Sydhavnen er udpeget til et af de nye markante områder, der er med til at tegne fremtidens hovedstad - og forvandlingen fra industrihavn til venlige kvarterer med kanaler og ny stjernearkitektur er allerede i fuld gang.

Vi mødes på Dybbølsbro lige nedenfor Kaktus Towers. Herfra bevæger vi os op på det spektakulære, nye grønne tag ’Bymilen’, der er vokset sammen med det nyåbnede City IKEA og hvorfra man kan se den nye Fjernbusterminal. Vi passerer Fisketorvet og Havneholmen og hører om Allerhuset, Bryggebroen, Gemini Residence og skulpturgruppen ’En rigtig Dansk Familie’.

Derpå går vi ud i det nye kvarter på Enghave Brygge hvorfra vi har frit udsyn til Henning Larsens nye grønne tårne ’HavneBryggen Sirius’ og Naboen ’Havnevigen’.
Vi passerer H.C. Ørstedsværket og det ikoniske ’Druknehus’ fra 1923, hvor man efter sigende opbevarede druknede fra havnen. Huset er genopstået på havnekajen efter mange års fravær. Vi går til Teglholmen via med Cobes nye Alfred Nobels bro, der snor sig 90 meter lang henover Frederiksholmsløbet - med en næsten lige så lang bænk på midten. Vi passerer verdens bedste folkeskole af JJW Arkitekter, der ligger maritimt placeret i det navnkundige ”Haveje” - direkte ned til et kunstigt anlagt kanalområde.

Slutteligt går vi via det nye område ’Teglværksbyen’ til de flotte træpromenader ved Frederiks Brygge og slutter turen ved Vasbygade få hundrede meter fra hvor vi startede.

Samlet distance ca. 3,5 km. Turen afvikles i normalt gangtempo. 

Mødested: Dybbølsbro under Kaktus Towers. 
Slutsted: Vasbygade få hundrede meter fra Havneholmen og diverse bus og tog.

Se også vores andre ture og rundvisninger her