Skip to content
Oplev Mærsktårnet, Rigets Nordfløj og De Botaniske Skovzoner med FOF

Mærsktårnet, botaniske skovzoner, Rigets nordfløj

Mærsktårnet, botaniske skovzoner, Rigets nordfløj

Lige så brutal og fremmedgørende det gamle Panum institut fremstår ud mod Tagensvej, lige så venlig og inviterende virker Mærsktårn ved Blegdamsvej, der er skabt til at bringe dansk sundhedsforskning i spidsen internationalt.

Sat over for hinanden udstiller de to bygningskomplekser, hvor forskelligt man betragter arkitekturens rolle i hhv. 1970’erne og i 2010’erne.

Nyt og gammelt er nu svejset sammen med et omkransende parkområde med næsten fire hektar pladser, kunstværker, botaniske skovzoner og ikke mindst “den gode omvej” hvor man i 2. sals højde zigzagger mellem trækronerne ad en formidabel sti, der nu forbinder vejene på hver side af Mærsktårnet.

Kom med på en helt unik by- og bygningsvandring hvor Frederik Lindskov præsenterer Panum og Mærsktårnet, som disse bygninger opleves fra gaden, og efterfølgende følger stisystemet gennem trætoppene til den gamle hovedindgang, som netop har fået sin helt egen skulptur af Bjørn Nørgaard.

Fra Panum går vi til Rigshospitalets nye nordfløj, der med sine legesyge og blændende hvide facader løfter hele området op af den grå tristesse som indhyllede de gamle og mørke bygningskomplekser. Her finder vi nogle af byens bedste udsmykninger udført af bl.a. Erik A. Frandsen, Kirsten Ortved og Olafur Eliasson. 

Det er desværre ikke længere muligt at komme inden for og opleve Mærsktårnet.

Mødested: Ved Monumentet Mod Lyset i krydset Tagensvej / Blegdamsvej, 2200 København N.