Skip to content

Leder du efter hold med start efter 1. juni 2024? Vi fusionerer med FOF København og får ny hjemmeside.

Læs mere her.
Tag med på byvandring i Nordvest med FOF

Nørrebro og Nordvest - ny rute

Nørrebro og Nordvest - ny rute

Fra overset københavnerkvarter til verdens hippeste bydel. Det internationale magasin Time Out har kåret Nørrebro til verdens hippeste bydel – foran Barcelona, New York og Paris! Bydelens tidligere skammekrog, Bazargrunden, hedder nu Mimers Plads og emmer af selvtillid med metrostation, studieboliger og et japansk inspireret hus.

Vi starter ved skulpturen Nørrebros Hjerte ved Nørrebroparken og den Røde Plads på BIGs Superkilen. Herfra går vi til Mjølnerparken, der netop nu omdannes med penthouselejligheder på taget. Vi ser Nordvestpassagen under Ringbanen, der om kort tid bliver til en vigtig cykelkorridor mellem Nordvest og indre by.

Vi passerer Mimers Plads, den gamle Lygten St. og det spritnye Kampsportens Hus. Vi ser det prisbelønnede boligkompleks Emaljeparken, spektakulære lejeboliger af BIG på Dortheavej, ISS-grundens Demokratigarage og Cobes bibliotek, der ligner stablede bøger.

Vi slutter turen ved boligforeningen Mønten, hvor Nordens største gavlgalleri, med 16 enorme malerier, nu står færdigt. Her finder vi nogle af verdens bedste street artists: Lady Aiko, HuskMitNavn, Mikael B og Victor Ash.

Mødested: Ved skulpturen Nørrebros Hjerte ved Nørrebroparken, som ligger ud til Nørrebrogade 210, 2200 Kbh. N.

Slutsted: Rentemestervej, nær busstoppested (bl.a. linje 68 og 21).