Skip to content

Vi opdaterer vores systemer fra den 28/9 kl. 17 til og med den 2/10 kl. 05. Det vil i dette tidsrum ikke være muligt at foretage tilmeldinger.

Rundvisning med FOF i Nordhavnen - Danmarks dyreste bydel

Nordhavn - Danmarks dyreste bydel

Nordhavn - Danmarks dyreste bydel

I mere end 100 år var det store, forblæste nordhavnsområde indhegnet og utilgængeligt for alle andre end havnens ansatte.

Men i 00’erne forvandlede Øresundsbroen, Ørestaden og Metroen København til Skandinaviens nye knudepunkt, hvilket betød at Nordhavn nu skulle spille en ny og vigtig rolle som både bydel mod nord og brohoved til Amager.

Kom med på en rask gåtur i byens nye kvarter ved vandet og oplev nyskabende dansk arkitektur på stribe: Portland Towers, Sandkaj, Frihavnstårnet, FN-byen og ikke mindst DLG-siloen HVA-DRIKKER-MØLR, der nu hedder ’The Silo’.

Hils på Bjørn Nørgaards Tumlinger, det ombyggede PFA, de nye M4-metrostationer i Nordhavn og den blå perle - Copenhagen International School, der med mere end 12.000 solcellepaneler spejler såvel himmel som hav.

Besøg konditaget på Lüders P-hus og få hele området sat i perspektiv med et smut forbi det gamle Svanemølleværk og Paustian hus fra 1987 af Jørn Utzon.

Nordhavn er blevet selve billedet på den nye, danske guldalder indenfor dansk arkitektur, hvor fejlene fra 90’erne korrigeres og ideerne fra 00’erne foldes ud.

Turen (3-4 km.) foregår udendørs og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede.

NB: Frederik er kendt for høj og klar tale, så gruppen kan stå spredt og samtidig få det hele med!

Mødested: Hovedindgangen til Nordhavn S-station, Østbanegade, 2100 København Ø. 

Slutsted: Konditaget Lüders, Helsinkigade, 2150 Nordhavn