Skip to content
Søren Kirkegaard

På sporet af Kierkegaard

På sporet af Kierkegaard

Kom med på en anderledes og nærværende litterær byvandring i selskab med Christian Steffensen og Søren Kierkegaard på turen "På sporet af Kierkegaard".

Vi mødes foran Den sorte Diamant, hvorfra vi går til bibliotekets smukke have og gør holdt ved Louis Hasselriis’ statue af Søren Kierkegaard. Derpå til Christiansborg Ridebane, Slotsholmsgade (Regine Olsen), Christiansborg Slotsplads, Højbro Plads, Amagertorv, Købmagergade, Klareboderne (Borgerdydskolen). Videre ad Købmagergade til Kierkegaards bopæle på hhv. Kultorvet og i Rosenborggade. Herefter til Nørregade, hvor vi finder yderligere to ”Kierkegaard-adresser”.
Vi fortsætter til Fiolstræde, Frue Plads, Universitet, Bispegården og Vor Frue Kirke. Derfra til Dyrkøb/Skindergade, hvor Kierkegaard havde sin sidste bolig, for endelig at runde af på Nytorv, ved mindepladen for Kierkegaards fødested og barndomshjem.
Søren Kierkegaard (1813 – 1855) er om nogen den person i 1800-tallets København, der kom til at kende hovedstaden som sin egen bukselomme. Han brugte byens liv og puls som inspiration, talte med alle slags mennesker, høj som lav.

De daglige vandreture inden for voldene, hvor han selv boede hele sit liv (med en enkelt kort afstikker til Østerbro), bragte ham til alle hjørner af den kongelige residensstad. Som filosof, teolog og forfatter gjorde han grundige ”studier i marken”, f.eks. når han faldt i snak med fiskerkonerne på Gammel Strand, eller debatterende slog følgeskab gennem gaderne med en af professorerne fra universitetet. Hans daglige ”menneskebad” var ham en absolut og insisterende livsnødvendighed. Han måtte betingelsesløst tale og samtale med sine medmennesker, og han ville forstå dem.


Mødested: Den Sorte Diamant, Søren Kierkegaards Pl. 1, Kbh K. 
Slutsted: Nytorv.